Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

CursorSense 0.9.1 για HTC Magic 32A

Update: Κυκλοφόρησε η CursorSense 1.2.6.1. Μπορείτε να κατεβάστε αυτό το αρχείο και να την εγκαταστήσετε ακολουθώντας τον παρακάτω οδηγό. Στη συνέχεια εγκαταστήστε αυτό το αρχείο χρησιμοποιώντας το "Flash zip from sd card", ενώ είστε σε recovery mode.

Δοκίμασα πρόσφατα την CursorSense 0.9.1 η οποία είναι ROM για το HTC Magic 32A και προέρχεται από την επίσημη HTC 3.03.990.6 ROM. Έχει Sense UI και υποστηρίζει εξ αρχής ελληνικό πληκτρολόγιο με 160 χαρακτήρες στα SMS, το οποίο είναι πολύ καλύτερο απ’ αυτό που περιέχεται στην ελληνική Vodafone ROM. Το interface είναι στα αγγλικά, αλλά με τη χρήση της εφαρμογής morelocale μπορείτε να το αλλάξετε σε ελληνικά. Είναι πολύ σταθερή και η γρηγορότερη με Sense UI που έχω δοκιμάσει.

Τι να προσέξω!

Για να εγκαταστήσετε την CursorSense θα χρειαστεί οπωσδήποτε να αλλάξετε το radio και το SPL. Αν και η διαδικασία είναι σχετικά απλή, υπάρχει ενδεχόμενο, εάν κάτι πάει στραβά, να καταστρέψετε το κινητό σας. Δε φέρω ουδεμία ευθύνη, στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο. Φροντίστε η μπαταρία του κινητού σας να είναι φορτισμένη. Εάν για οποιοδήποτε λόγο θέλετε να επιστρέψετε στο προηγούμενο radio και SPL, ακολουθήστε αυτό τον οδηγό.

Όλα τα αρχεία που χρησιμοποιούνται σε αυτό τον οδηγό θα τα βρείτε εδώ (mirror). Για τους τολμηρούς η αλλαγή γίνεται ως εξής:

Αλλαγή σε radio 6.35.10.18 και SPL 1.76.2007

Για να μπορέσετε να κάνετε τα παρακάτω θα πρέπει να έχετε περασμένο engineering SPL. Αν δεν ξέρετε τι ακριβώς είναι αυτό ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες, για να το βρείτε.
  1. Σβήστε το κινητό σας.
  2. Κρατώντας πατημένο το πλήκτρο "Back" πατήστε το πλήκτρο "Power". Θα μπείτε σε μια οθόνη με τρία android robots. Εκεί θα δείτε τις παρακάτω πληροφορίες:
SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-ON H
HBOOT-1.33.0009 (SAPP10000)
CPLD-12 RADIO-3.22.20.17
May 8 2009,21:02:32
Εάν στην πρώτη σειρά υπάρχει το S-OFF, έχετε engineering SPL και μπορείτε να προχωρήσετε στην αλλαγή radio και SPL. Εάν υπάρχει το S-ON, τότε χρειάζεται, πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, να περάσετε ένα engineering SPL και μετά να προχωρήσετε παρακάτω.
  1. Κατεβάστε το radio 6.35.10.18 , το SPL 1.76.2007 Engineering (mirror) και τη νέα, τροποποιημένη για radio 6.35.xx.xx recovery ROM του Amon_Ra (mirror)
  2. Αντιγράψτε τα παραπάνω αρχεία στο φάκελο tools του AndroidSDK στο PC σας (C:\androidsdk\tools, εάν ακολουθείτε τους οδηγούς του Magic-Tips).
  3. Σβήστε το κινητό.
  4. Το βήμα αυτό είναι προαιρετικό, ωστόσο συστήνω να το κάνετε.
    Ανοίξτε το κινητό σε fastboot mode, συνδέστε το στο PC με το USB καλώδιο, φορτώστε τη recovery ROM που χρησιμοποιείται συνήθως και κάντε nandroid backup.
  5. Επιστρέψτε σε fastboot mode.
  6. Ανοίξτε ένα τερματικό (command prompt) και γράψτε τις παρακάτω εντολές:
fastboot flash radio Radio_HTC_PVT_32A_6.35.10.18.img
fastboot flash hboot hboot-1.76.2007.img
fastboot erase recovery
fastboot flash recovery recovery-RA-Magic32A-6.35-v1.5.2.img
fastboot erase system –w
fastboot reboot-bootloader

Το κινητό σας θα κάνει επανεκκίνηση και θα μπει σε fastboot mode. Βεβαιωθείτε ότι έχετε το καινούριο radio και SPL.

 Εγκατάσταση της CursorSense

Αφού τελειώσατε με την αλλαγή SPL και Radio, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση της CursorSense 0.9.1:
  1. Κατεβάστε και αντιγράψτε το αρχείο της ROM, χωρίς να το αποσυμπιέσετε, στην κάρτα σας.
  2. Μπείτε σε recovery mode πατώντας ταυτόχρονα το πλήκτρο “Home” και το πλήκτρο “Power”. Θα δείτε την παρακάτω εικόνα:

    image 

  3. Επιλέξτε το Flash zip from sdcard κι έπειτα το CursorSense32A-0.9.1-signed.zip. Ακολουθείστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Εάν στην οθόνη εμφανιστεί το μήνυμα "E:Can't mound SDCARD", απλά περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και ξαναπροσπαθήστε.
  4. Μόλις ολοκληρωθεί το παραπάνω βήμα επιστρέψτε με το πλήκτρο “Back” και στη συνέχεια επιλέξτε Reboot.
Την πρώτη φορά που φορτώνει το κινητό καθυστερεί. Κάντε υπομονή και σε λίγο θα απολαύσετε την καινούρια σας ROM.

13 σχόλια:

  1. Πολύ λεπτομερή και καλά τα άρθρα σου.

    Ακολούθησα τις παραπάνω οδηγίες για να εγκαταστήσω την CursorSense 1.2.4. Το κινητό μου είναι Cosmote HTC Magic 32A με τα εργοστασιακά SPL και RADIO, όπως το πουλούσαν το προηγούμενο καλοκαίρι.

    Όταν τελείωσα τις αλλαγές του SPL και RADIO, έκανα ένα reboot τη συσκευή. Το boot απέτυχε, και η συσκευή έκανε διαδοχικές επανεκκινήσεις. Μήπως ξέρεις γιατί;

    Συνέχισα με την εγκατάσταση της ROM και μετά όλα έφτιαξαν.

    Το τηλέφωνο δουλεύει. Έβαλα την εφαρμογή People στην κεντρική οθόνη (μόνο με αυτή μπορώ να βρω κάτι στον κατάλογο) και συνεχίζω για upgrade σε 1.2.6.1

    Θα κάνω και ένα tweet για το blog σου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απέτυχε, όπως λες, το boot, γιατί δεν υπήρχε ROM να φορτώσει. Δίνοντας την εντολή fastboot erase system -w, μεταξύ των άλλων σβήνει και το partition του συστήματος. Έτσι, δεν υπάρχει ROM να φορτώσει, εάν δεν εγκαταστήσεις κάποια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στο prompt μου λεει οτι 'fastboot' δεν αναγνωρίζεται ως εσωτερική ή εξωτερική εντολη,εκτελέσιμο πρόγραμμα ή αρχείο δέσμης ενεργειών. Δεν ξέρω τι να κάνω Βασίλη.Μήπως μπορείς να βοηθήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα πρέπει το fastboot να το τρέχεις από το φάκελο που έχεις τα tools του androidSDK. Για παράδειγμα, εάν έχεις αποθηκεύσει το φάκελο AndroidSDK στο C, θα πρέπει να μεταβείς στον εν λόγω φάκελο γράφοντας στο command prompt:
    cd C:\AndroidSDK\tools
    Στη συνέχεια μπορείς να γράψεις την εντολή fastboot.

    Tip
    Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις το path του φακέλου tools του AndroidSDK στις μεταβλητές περιβάλλοντος, για να μπορείς να εκτελείς τις εντολές fastboot και adb από οπουδήποτε. Μια ιδέα, για το πως μπορεί να γίνει αυτό στα XP, μπορείς να δεις εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ πολύ.Το έκανα.Μπραβο κανεις πολυ καλη δουλειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια ακομα ερώτηση.Το lik για να κατεβάσω την rom δεν δουλεύει.Μπορείς να κάνεις κάτι.Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνώμη για το πρήξημο Βασίλη αλλά αυτή ειναι η πρώτη απόπειρα να αλλάξω rom και ειμαι και λιγο καινούργιος.Εβαλα λοιπον τις παραπάνω εντολες και δεν μου άλλαξε το radio και το SPL.Επρεπε να πληκτρολογήσω μια μια τις εντολες fastboot γιατι εγω τις έκανα κατευθείαν επικόλληση ολες μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το μοναδικό link που δε δουλεύει σε αυτή τη σελίδα είναι του mirror για το σύνολο των αρχείων που χρησιμοποιούνται σε αυτό τον οδηγό. Το κανονικό link λειτουργεί κανονικά.

    Μετά από κάθε εντολή (μία εντολή ανά γραμμή) πατάς enter. Δεν τις κάνεις επικόλληση όλες μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν δίνω την εντολή fastboot flash radio Radio_HTC_PVT_32A_6.35.10.18.img μου γράφει στο τέλος FAIILED .Αυτο γίνεται και για την εντολή fastboot flash hboot hboot-1.76.2007.img.Δεν ξέρω τι να κάνω.Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υποψιάζομαι ότι δεν έχεις εγκαταστήσει το engineering SPL. Εάν σε fastboot το SPL σου είναι το 1.33.0009 και όχι το 1.33.2010, τότε εγκατέστησε πρώτα engingeering SPL και μετά επέστρεψε σε αυτόν τον οδηγό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειχα SPL 1.33.0009 και έβαλα το engineering SPL όπως μου είπες και τώρα το κινητό μου δεν ανοίγει καθόλου.Μου δείχνει μονο την αρχική οθόνη του Vodafone και κολλαει εκει.Το κατέστρεψα;Δεν μπαίνει ουτε σε fastboot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ότι δεν μπαίνει σε fastboot δεν είναι καλό. Ωστόσο, θα προτιμούσα να επικοινωνήσεις μαζί μου, για να δω τι πήγε στραβά κι αν μπορεί να διορθωθεί. Γράψε το mail σου στο chat box στη δεξιά πλευρά της σελίδας και θα επικοινωνήσω μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή