Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

HTC Magic 3.05.401.3 32A - επίσημη ελληνική ROM

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Η συγκεκριμένη αναβάθμιση προορίζεται για HTC Magic 32A. Εάν τη βάλετε σε 32B κινητό, θα το καταστρέψετε. Εάν το κινητό σας είναι 32A, αλλά το έχετε αγοράσει από τη Vodafone Ελλάδας ακολουθείστε τις οδηγίες εδώ.

Ο οδηγός αυτός υπάρχει για εκπαιδευτικούς λόγους. Αφού εγκαταστήσετε τη νέα ROM θα πρέπει αμέσως να επαναφέρετε το κινητό σας στην αρχική του κατάσταση διαγράφοντάς τη. Επίσης, αποδέχεστε ότι δε φέρω καμία ευθύνη σε περίπτωση βλάβης του τηλεφώνου σας.

Κυκλοφόρησε επιτέλους η πολυαναμενόμενη ελληνική έκδοση για το HTC Magic. Αν και επίσημη, η κυκλοφορία της δεν έγινε μέσα από τα επίσημα κανάλια της HTC. Είναι με Sense UI και πλήρως εξελληνισμένη. Επίσης, υποστηρίζει τη χρήση 160 χαρακτήρων στα SMS και στηρίζεται στην έκδοση 1.5 του Android.

Εάν προχωρήσετε στην εγκατάστασή της, θα καταλήξετε με το perfected SPL 1.76.0009 το οποίο δε σας επιτρέπει να βάλετε κάποια άλλη ROM. Δυστυχώς, αυτό το θέμα δεν μπορεί να λυθεί με τη χρήση goldcard, τουλάχιστον προς το παρόν. Εάν δε σας ενδιαφέρει η διατήρηση της δυνατότητας να βάλετε κάποια άλλη ROM, η διαδικασία εγκατάστασης είναι η εξής:
  1. Εγκαταστήστε το τελευταίο HTC Sync και βεβαιωθείτε ότι δουλεύει (το εικονίδιο του θα είναι πράσινο, όταν συνδέσετε το κινητό σας στο PC)
  2. Κατεβάστε αυτό το αρχείο από τη σελίδα της HTC (θα χρειαστεί να συμπληρώσετε το serial number του κινητού σας, για να μπορέσετε να το κατεβάσετε) (mirror1) (mirror2).
  3. Συνδέστε το κινητό σας στο PC, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.
  4. Τρέξτε το RUU_Sapphire_HTC_Europe_3.05.401.3_release_signed_NoDriver.exe που αποσυμπιέσατε και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη σας.
Σε λίγη ώρα το κινητό σας θα είναι έτοιμο. Έχετε πλέον ελληνικό Magic.

Εγκατάσταση της ROM χωρίς κλειδωμένο SPL

Για να διατηρήσετε τη δυνατότητα για εγκατάσταση κάποιας άλλης ROM ή και να μπορείτε να κάνετε root το κινητό σας, ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό.

Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει το HTC Sync και τους drivers του κινητού, το Android SDK ή δε γνωρίζετε την έκδοση του κινητού σας, διαβάστε πρώτα για την προετοιμασία που χρειάζεται και κατόπιν ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες. Για να ακολουθήσετε τη συγκεκριμένη διαδικασία, θα πρέπει το κινητό σας να έχει engineering SPL:
  • Engineering SPL
Κλείστε το κινητό σας και στη συνέχεια μπείτε σε fastboot mode κρατώντας πατημένο το πλήκτρο “Πίσω” και το πλήκτρο “Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση” . Εάν βλέπετε το SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-ON H συνεχίστε, ενώ αν βλέπετε το SAPPHIRE PVT 32A ENG SHIP S-OFF H πηγαίνετε απευθείας στην ενότητα Εγκατάσταση ROM.
  1. Κατεβάστε αυτό το αρχείο(mirror) και αντιγράψτε το απευθείας στην κάρτα σας (όχι σε κάποιο φάκελο).
  2. Κατεβάστε τη recovery ROM (recovery-RA-sapphire-v1.5.2H.img) του Amon_Ra και αντιγράψτε την στο φάκελο AndroidSDK/tools όπου αποσυμπιέσατε το Android SDK (εάν το έχετε κάνει σε άλλη φάση, απλά προχωρήστε στο επόμενο βήμα).
  3. Μπείτε πάλι σε fastboot mode (εάν δεν είστε ήδη) και συνδέστε το κινητό σας στο PC.
  4. Φορτώστε τη recovery ROM (recovery-RA-sapphire-v1.5.2H.img) του Amon_Ra ανοίγοντας ένα τερματικό (command prompt) στο PC και πληκτρολογώντας:
    cd C:\androidsdk\tools
    fastboot boot recovery-RA-sapphire-v1.5.2H.img
  5. Το κινητό σας θα κάνει επανεκκίνηση και θα μπείτε σε recovery mode.
  6. Σε αυτή τη φάση προτείνεται να κάνετε nandroid backup, επιλέγοντας το Backup/Restore κι έπειτα το nandroid backup στο μενού της recovery ROM.
  7. Στη συνέχεια επιλέξτε το "Flash zip from sdcard" κι έπειτα το "update.Engineering-SPL-HBOOT-1.33.2010-signed.zip". Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη (πατήστε το πλήκτρο "Home"), για να ολοκληρωθεί η αλλαγή του SPL.
  8. Επιστρέψτε στην αρχική οθόνη πατώντας το πλήκτρο "Πίσω" κι εκεί επιλέξτε "Reboot". Θα γίνει επανεκκίνηση και το κινητό θα εκκινήσει κανονικά.
Εγκατάσταση ROM
  1. Κατεβάστε αυτό το αρχείο (mirror) MD5 checksum: 57A52D4BCBCBCCCFD945B7CD2CEDE841 και αποσυμπιέστε τα περιεχόμενά του στο φάκελο C:\androidSDK\tools.
  2. Σβήστε το κινητό σας.
  3. Μπείτε σε fastboot mode πατώντας ταυτόχρονα το πλήκτρο “Πίσω” και το πλήκτρο “Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση.
  4. Στο σημείο αυτό προτείνεται να κάνετε, εάν δεν έχετε κάνει προηγουμένως nandroid backup.
  5. Συνδέστε το κινητό σας στο PC με το καλώδιο USB.
  6. Ανοίξτε ένα τερματικό (command prompt) στο PC σας, πηγαίντε στο φάκελο tools του androidsdk (cd C:\androidsdk\tools, αν ακολουθείτε τους οδηγούς του Magic-tips) και γράψτε τις παρακάτω εντολές:
    fastboot flash radio radio.img
    fastboot flash hboot hboot-1.76.2007.img
    fastboot erase recovery
    fastboot flash recovery recovery.img
    fastboot –w erase system
    fastboot reboot-bootloader
  7. Το κινητό σας θα κάνει επανεκκίνηση και θα μπει σε fastboot mode. Βεβαιωθείτε ότι έχετε το radio 6.35.08.29 και SPL 1.76.2007.
  8. UPDATE: Σε αυτό το σημείο μπορείτε να παρακάμψετε το βήμα 7 και να ακολουθήσετε τις οδηγίες σε αυτό το post. Η διαδικασία είναι πιο απλή και η ROM είναι απευθείας rooted. Επιστρέψτε στη συνέχεια εδώ, για να εγκαταστήσετε τη recovery ROM του Amon_Ra. Εάν δε θέλετε rooted ROM, συνεχίστε στο επόμενο βήμα.

  9. Στο τερματικό (command prompt) που ανοίξατε προηγουμένως στο PC σας γράψτε τις παρακάτω εντολές:
    fastboot flash boot boot.img
    fastboot flash system system.img
    fastboot flash userdata userdata.img
    fastboot reboot
Το κινητό σας θα κάνει επανεκκίνηση και σε λίγη ώρα θα είστε στην καινούρια, ελληνική ROM. Εάν θέλετε να κάνετε τη ROM rooted, δείτε το σχετικό οδηγό.
  • Εγκατάσταση custom recovery ROM
Για να μπορείτε να κάνετε nandroid backup ή να επιστρέψετε σε προηγούμενο radio, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε την recovery ROM του Amon_Ra. Το βήμα αυτό είναι προαιρετικό. Η διαδικασία είναι η εξής:
  1. Κατεβάστε τη νέα τροποποιημένη για radio 6.35.xx.xx recovery ROM του Amon_Ra (mirror). ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το αρχείο αυτό είναι διαφορετικό από εκείνο που χρησιμοποιήσατε παραπάνω στην αλλαγή σε engineering SPL. Βεβαιωθείτε ότι κατεβάσατε και χρησιμοποιείτε το σωστό αρχείο.
  2. Αντιγράψτε το αρχείο που κατεβάσατε στο φάκελο tools του AndroidSDK στο PC σας (C:\androidsdk\tools, εάν ακολουθείτε τους οδηγούς του Magic-Tips)
  3. Σβήστε το κινητό.
  4. Μπείτε σε fastboot mode πατώντας ταυτόχρονα το πλήκτρο "Επιστροφή" και "Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση".
  5. Ανοίξτε ένα τερματικό (command prompt) στο PC στο φάκελο tools του androidsdk και γράψτε τις παρακάτω εντολές:
fastboot erase recovery
fastboot flash recovery recovery-RA-Magic32A-6.35-v1.5.2.img
Για να μπείτε σε recovery mode, έχοντας κλειστό το κινητό κρατήστε πατημένο το πλήκτρο "Home" και πατήστε στιγμιαία το πλήκτρο "Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση". 

Συχνές ερωτήσεις

Θα μπορώ να βάλω άλλη ROM;
Ναι, αλλά θα χρειαστεί προηγουμένως να αλλάξετε το radio και το SPL. Υπάρχουν developers στο xda που δουλεύουν για την έκδοση kernel για το καινούριο radio ο οποίος θα σας επιτρέπει να βάλετε όποια ROM θέλετε. Ο kernel είναι διαθέσιμος, αλλά υπό δοκιμή. Όταν υπάρχουν νεότερα, θα ενημερωθείτε στο Magic tips.  

Εάν χρειαστεί να στείλω το κινητό μου για service, ισχύει η εγγύηση;
 Η συγκεκριμένη ROM είναι η επίσημη της HTC. Η εγγύηση ισχύει με την προϋπόθεση να εγκαταστήσετε και το perfected SPL. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα τρέχοντας το RUU της αναβάθμισης.

Κατέστρεψα το κινητό μου. Θα μου δώσεις το δικό σου;
Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι. Αν κι έχω κάνει τη διαδικασία στο κινητό μου κι έχω επαληθεύσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, τον οδηγό τον ακολουθείτε με δική σας ευθύνη. Έχω την CursorSense. Χρειάζεται να εγκαταστήσω ξανά το radio και το SPL; Μπορείτε να περάσετε μόνο το system.img, boot.img και userdata.img. Ωστόσο, σας συνιστώ να κάνετε τη διαδικασία όπως περιγράφετε στον οδηγό, για να έχετε και το τελευταίο radio. Για οποιαδήποτε απορία αφήστε σχόλιο.

43 σχόλια:

  1. Οπότε εγώ που τρέχω την cursorsense ακολουθώ τον οδηγό από το σημείο εγκατάσταση rom και μετά? (Μάλλον πρέπει να αλλάξω πρώτα radio έτσι?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού έχεις CursorSense, έχεις ήδη περάσει engineering SPL, οπότε όντως ξεκινάς από το "Εγκατάσταση ROM".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι απλά έλεγα μήπως πρέπει να αλλάξω και radio. Αφού δεν χρειάζεται θα ξεκινήσω τη διαδικασία το βράδυ.
    Thx!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρειάζεται να αλλάξεις radio και ουσιαστικά το κάνεις με την εντολή "fastboot flash radio radio.img". Η CursorSense έχει radio 6.35.07.29, ενώ αυτή 6.35.08.29. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να χρησιμοποιήσω την CursorSense με το καινούριο radio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν, μόλις έκανα την εγκατάσταση. Μέχρι στιγμής όλα πάνε πολύ καλά, και η καινούρια rom αν και δεν έχει να προσφέρει τίποτα σε σύγκριση με την cursorsense που είχα μέχρι τώρα, φαίνεται αρκετά γρήγορη και σταθερή.
    Βασίλη, για μία ακόμη φορά σε ευχαριστώ για τους ωραίους οδηγούς σου.
    Φυσικά τώρα θα επαναφέρω το κινητό σας στην αρχική του κατάσταση μιας και έκανα όλη τη διαδικασία για εκπαιδευτικούς λόγους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να είσαι καλά Λεωνίδα. Αυτή τη στιγμή γράφω τον οδηγό για το πώς να την κάνετε rooted. Μιας και άφησες σχόλιο, είσαι ο πρώτος που το μαθαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. mpravo basili eise kai o protos telioi oi odigoi kai sinxaritiria gia oli tin prospa8iasou ti napo kai sanotera me mia dikiasou rom oso gia tin rom ola kala pai sfera den kolai mono sta sms iparxi 8ema grafis mono me kefalea xaxaxax ti napo elliniki rom sou lene ala den me enoxli ka8olou mprabo kai pali mprabo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγιο.

    Μικρούς, ελληνικούς χαρακτήρες στα SMS θα μπορούσε να έχει, αλλά αυτό θα περιόριζε το μέγεθος του SMS στους 70 χαρακτήρες. Κάποια κινητά που φαίνεται ότι στέλνουν μικρούς χαρακτήρες, ουσιαστικά τους μετατρέπουν σε κεφαλαίους πριν σταλεί το SMS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-ON H
    HBOOT-1.76.0009 (SAPP10000)
    CPLD-12
    RADIO-6.35.08.29
    Dec 8 2009, 17:38:48

    RUU USB

    Εδώ έμεινε το Magic μου στην προσπάθειά μου να περάσω την καινούρια rom και στο laptop μου έβγαλε κάτι για "υπογραφή" στο τέλος που έλεγε ότι δεν πέτυχε.

    Τι έχω γιατρέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάλλον έβαλες τη ROM τρέχοντας το RUU. Τώρα πλέον έχεις perfected SPL. Δυστυχώς θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να υπάρξει κάποια νεότερη έκδοση ή να βρεθεί κάποιο kernel exploit.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα δεν ξεκολλάει από κει...δεν ανοίγει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα πρέπει να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες. Τι ακριβώς έκανες; Τι ROM είχες προηγουμένως; Στο τελείωμα του άρθρου, υπάρχει ένα link (email the author). Μπορείς να μου στείλεις mail από εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βασίλη ευχαριστώ για το χρόνο σου και τις γνώσεις σου...

    εννοείται πως έκανα το πιο εύκολο πράγμα και όμως το έκανα από λάθος μηχάνημα. Είχα προσπαθήσει από VMware με XP πάνω σε Mac και απ'ότι διαπιστώσαμε δε γίνεται.

    Η λύση, (και γι'αυτούς που δεν το γνωρίζουν), είναι να γίνονται οι αναβαθμίσεις και μάλλον όλες οι αλλαγές σε rom από καθαρά μηχανήματα windows ή μέσω bootcamp για μας.

    Ευχαριστώ και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαίρομαι που βοήθησα. Καλό είναι να ξέρετε ότι τα περισσότερα θέματα διορθώνονται. Πιθανότατα μόνο εάν δεν ανοίγει καθόλου το κινητό, δεν μπορεί να γίνει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. παιδια πηρα προχτες το magicειμαι αρχαριος, θελω να εγκαταστησω την Ελληνικη rom, ας με βοηθησει καποιος αναλυτικα πως θα το κανω, χωρις να δημιουργησω πρόβλημα στο κινητό μου...
    Ευχαριστω προκαταβολικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι οδηγοί σε αυτό το blog είναι αρκετά αναλυτικοί. Διάβασε με προσοχή αυτά που γράφω κι αν έχεις κάποιο πρόβλημα πες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ευχαριστώ και εγώ για τον αναλυτικό σου οδηγό! Μία δύο ερωτήσεις μόνο:

    1)Η *μόνη* διαφορά του firmware αυτού είναι τα Ελληνικά; Έχει καθόλου διαφορά σε ταχύτητα με την μανίσια Αγγλική έκδοση ή το ίδιο; Έχει sense;

    2) Σε ποιο σημείο του παρόντος οδηγού πρέπει να πάρουμε Backup;

    3)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σόρυ αλλά το 3) κόπηκε :)

    3) Υπάρχει κανένα mirror για το http://rapidshare.com/files/267475618/update.Engineering-SPL-HBOOT-1.33.2010-signed.zip ; Αν όχι, μήπως μπορείς να δώσεις το MD5 να το ψάξω Online;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η συγκεκριμένη ROM έχει Sense UI και θεωρώ ότι είναι πιο γρήγορη από την αρχική ROM. Όσον αφορά την ερώτησή σου για το backup, έχω ενημερώσει τον οδηγό σχετικά με το πότε πρέπει να γίνεται. Τέλος, το engineering SPL 1.33.2010 μπορείς να το βρεις κι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευχαριστώ για την απάντηση Βασίλη. Μία διόρθωση μόνο: στον οδηγό σου η εντολή "fastboot erase system –w" δεν εκτελέστηκε σε μένα. Η σύνταξη με την οποία έπαιξε ήταν "fastboot -w erase system".

    Πάντως πρέπει να πω ότι απογοητεύτηκα: ήθελα stock android αλλά αυτό είχε sense (είχα κάνει flash πριν δω την απάντησή σου). Επιπρόσθετα αν και μπόρεσα να το γυρίσω σε stock android σε home screen, οι βασικές εφαρμογές είναι του Sense δυστυχώς :/ Συν κάτι παραξενιές του τύπου ότι βάζοντας λ.χ. wallpaper το βάζει με dithering, ρίχνοντας πολύ την ποιότητα, ενώ με το stock android δεν έκανε τέτοιες χαζομάρες...

    Βασικά ήθελα μόνο τα ελληνικά στον dialer, έχω κάποιο άλλο firmware, α) βασισμένο σε stock android για εναλλακτική λύση, β) εξαιρετικά σταθερό που να παίζουν τα πάντα (δλδ Bluetooth κτλ) και γ) που να παίζουν πλήρως τα ελληνικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Υποθέτω ότι έκανες copy/paste τη συγκεκριμένη εντολή από το site. Κι αυτό γιατί για έναν περίεργο λόγο, όταν κάνεις copy από το site και μετά paste στο command prompt ουσιαστικά αντιγράφεις τα εξής:

    fastboot erase system ?w

    Αυτό πράγματι δε θα δουλέψει. Η εντολή "fastboot -w erase system" που χρησιμοποίησες, δούλεψε γιατί την έγραψες χειροκίνητα.

    Στην πρώτη παράγραφο μετά την προειδοποίηση γράφω ότι η συγκεκριμένη ROM είναι με Sense UI. Υπήρχε εκεί εξ αρχής.

    Κοντά σε αυτό που ψάχνεις είναι η Cyanogen, αλλά κι εκεί δε δουλεύουν πλήρως τα ελληνικά (κι εκεί δεν είναι μόνο ο dialer, αλλά και τα SMS με 160 χαρακτήρες που δε δουλεύουν στα ελλνικά). Αυτό είναι θέμα που δεν έχει αντιμετωπίσει η HTC στην ελληνική αναβάθμιση, οπότε είναι μάλλον δύσκολο να το βρεις κάπου αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όσον αφορά τα περί fastboot: βλέποντας το τι έκανα copy/paste, βλέπω ότι δεν έχει γίνει paste το "fastboot erase system ?w" αλλά το "fastboot erase system -w". Δεν έγινε δεκτό όμως

    Σε κάθε περίπτωση όμως θα ήθελα να σε ευχαριστήσω και για τις απαντήσεις σου και για το χρόνο σου και για τη συνεισφορά σου στην ελληνική κοινότητα των χρηστών Magic!

    Καλή συνέχεια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σ' ευχαριστώ πολύ. Αν δε σου κάνει κόπο, γράψε το λειτουργικό που χρησιμοποιείς. Είναι linux;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όχι. Θα πρέπει να κοιτάξεις σε custom ROMs, όπως του Cyanogen ή του Amon_RA, που υποστηρίζουν 32Β. Μην προσπαθήσεις να βάλεις οποιαδήποτε ROM που είναι για 32Α. To πιο πιθανό είναι ότι θα καταστρέψεις το κινητό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καλησπερα φιλε μ,πολυ χρησιμοι οι οδηγοι σ αλλα δυστηχως μετα απο 5 λεπτα μ διακοπτει την συνδεση και μ λεει οτι πρεπει να συνδεσω το κινητο μ στον υπολογιστη.!!τι γινεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δε μου δίνεις και πολλές πληροφορίες σχετικά με το τι θέλεις να κάνεις. Από τα λεγόμενά σου υποθέτω ότι προσπαθείς να εγκαταστήσεις την αναβάθμιση από το RUU. Γράψε περισσότερες λεπτομέρειες ή επικοινώνησε μαζί μου πατώντας το "email the author" στο τέλος του post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γεια σου Βασίλη, καταρχήν και πάλι μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον κόπο και την προσπάθειά σου. Έχουμε καμία εξέλιξη για εμάς που κάναμε αναβάθμιση μέσω RUU και καταλήξαμε με perfected SPL. Θέλω να δοκιμάσω άλλες ROM...plz help!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιάννη σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Βέβαια, υπήρξε ένας στο xda που επιβεβαίωσε ότι ξεκλείδωσε το SPL του με τη μέθοδό μου, αλλά αυτός είχε S-OFF SPL, κάτι που δεν ισχύει για την πλειοψηφία όσων χρησιμοποιήσατε το RUU.

    Εάν υπάρξει κάτι νεότερο, θα σας ενημερώσω αμέσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. re paidia kanw anavathmisi rom sta ellinika kai mexri twra exei perasei 1,5 wres ... ti ginete ... kserei kaneis ??? parakalw apantiste amesa !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τι ακριβώς έχεις κάνει; Δώσε κάποιες πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. katevasa to programma apo thn selida tis htc ... akolouthisa tis odigies pou mou elege ... arxise i diadikasia kai exei kolisei ... ksekinisa prin apo 1, 5 wres, eimai sto parathiro pou leei : apostoli, enimerosi tis eikonas rom sto tilefono sas " ti na kanw ... na perimenw i na to ksesindesw ???? thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χρησιμοποίησε το "Chat with me" που βρίσκεται στο πάνω δεξί μέρος της σελίδας, για να μιλήσουμε. Με τα σχόλια δε θα μπορέσουμε να βρούμε εύκολα λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα, πρόσφατα αγόρασα ένα HTC Magic :
    ----------------------------------
    SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-ON H
    HBOOT-1.76.0009 (SAPP10000)
    CPLD-12
    RADIO-6.35.08.29
    ----------------------------------
    Firm.Ver. 1.5
    Kernel Ver. 2.6.27-5b476e83htc-kernel@and18-2#989
    Build Num. 3.05.401.3 CL#98222
    ----------------------------------

    Έψαξα στο internet για να κάνω rooted και να μπορώ να εγκαθηστώ εφαρμογές στην sd-card.
    Ξεκινώντας με το Recovery δε μπορώ να κάνω backup (Backup Failed στο FlashRec).
    1. Απ'οτι έχω καταλάβει στη συγκεκριμένη έκδοση του πυρήνα που είμαι δε μπορεί να δουλέψει το FlashRec (ούτε το fastboot απο το SDK) σωστά ?
    2. Υπάρχει άλλος τρόπος να μπορέσω να βάλω άλλο Recovery Menu (Amon_RA) και να μπορέσω να βάλω custom ROM στο Magic ?
    3. Αν δεν γίνεται με το συγκεκριμένο πυρήνα να αλλάξω το Recovery υπάρχει τρόπος να κάνω downgrade στο firmware και να βάλω έκδοση που μπορεί να φορτώσει custom ROM ?

    Ευχαριστώ πολύ,
    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δυστυχώς, σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει τρόπος να ξεκλειδώσει το 1.76.0009 SPL που έχει το κινητό σου. Αυτό σημαίνει ότι προς το παρόν έχεις "κολλήσει" στη συγκεκριμένη ROM και δεν μπορείς να εγκαταστήσεις custom ROMs.

    Αν ο μοναδικός λόγος που ήθελες να βάλεις custom ROM, είναι για να εγκαθιστάς εφαρμογές στην κάρτα, τότε δε χάνεις πολλά. Εκτός κι αν έχεις εγκαταστήσει τόσες πολλές εφαρμογές κι έχεις πρόβλημα χώρου, η εγκατάσταση εφαρμογών στην κάρτα δεν είναι και το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Εκτός από τη μείωση του χρόνου ζωής της κάρτας (που με τις χαμηλές τιμές τους ίσως να μην είναι και τόσο σημαντικό μειονέκτημα), μειώνεται η ταχύτητα φόρτωσης (και κάποιες φορές και εκτέλεσης) των εφαρμογών και αυξάνονται οι πιθανότητες για FCs (forced closes) σε ύπαρξη bad sectors στην κάρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χαίρεται!
    Απ' ό,τι φαίνεται θα χρειαστώ και εγώ τη βοήθεια σου, καθως, αντιμετωπίζω μάλλον το ίδιο πρόβλημα με το χρήστη, "ΤΣΟΥΝΤΑΝΗ ΓΑΒΡΙΗΛ" (23 Ιανουάριος, 2010 12:04). Η οθόνη εμφανίζει την ίδια ένδειξη.

    Ευχαριστώ πολυ, εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια.
    Όθων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κατέβασε ξανά το αρχείο RUU της αναβάθμισης και τρέξ' το από την αρχή. Αν δεν καταφέρεις κάτι, άφησε σχόλιο και θα δούμε τι μπορεί να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Είχα κατεβάσει το αρχείο RUU από την HTC και όταν το έτρεξα μου έβγαλε error ID. Στη συνέχεια κατέβασα το αρχείο RUU από τη διεύθυνση 4shared.com και όταν το έτρεξα μου έβγαλε το ίδιο λάθος. Όσες προσπάθειες έχω κάνει και με άλλα προγράμματα μου βγάζει το ίδιο λάθος.

    Ευχαριστώ
    Όθων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ποιο ακριβώς είναι το σφάλμα που σου βγάζει; Χρησιμοποιείς το USB καλώδιο του Magic; Σε PC ή Μac (σε virtual environment) προσπαθείς να τρέξεις το RUU και με τι λειτουργικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Χρησιμοποιώ το USB καλώδιο του Magic. Το RUU το τρέχω από PC Windows XP & από DOS. Το μήνυμα που εμφανίζεται στον Η/Υ είναι: ΣΦΑΛΜΑ [131]: ΣΦΑΛΜΑ ID ΠΕΛΑΤΗ, & στη συσκευή Checking Custom ID... Update Fail.

    Ευχαριστώ
    Όθων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το μήνυμα που σου βγάζει, είναι λόγω του μη συμβατού CID που έχει το κινητό σου σε σχέση με το RUU. Όλα τα Magic που προορίζονται για την Ελλάδα (εκτός από αυτά της Vodafone) έχουν ένα συγκεκριμένο CID. Το RUU που υπάρχει στο 4shared.com ή στο επίσημο site, δε θα δουλέψει για κινητά με διαφορετικό CID πχ αυτά της Vodafone ή κάποια αγορασμένα από το εξωτερικό.

    Εάν η συσκευή σου είναι από τη Vodafone ή αγορασμένη εκτός Ελλάδας (προσοχή να είναι 32A!!!), θα πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες εδώ. Εναλλακτικά, μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες στον παρώντα οδηγό στην ενότητα "Εγκατάσταση της ROM χωρίς κλειδωμένο SPL".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. H συσκευή είναι από τη Vodafone 32A, αγορασμένη στην Ελλάδα.
    Όταν προσπαθώ να ανοίξω απλώς τη συσκευή ή να μπω σε fastboot mode ή κρατώντας πατημένα τα πλήκτρα “Πίσω” ,"Home" και “Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση” μου βγάζει το μήνυμα RUU USB με το σήμα του STOP στο κάτω μέρος της συσκευής και δεν έχω τη δυνατότητα να αντιγράψω κανένα αρχείο στην κάρτα.

    Ευχαριστώ
    Όθων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μου κάνει εντύπωση που σου επέτρεψε το RUU να φτάσεις σε αυτό το σημείο της εγκατάστασης. Όταν μπαίνει σε RUU USB mode, σου βγάζει τα στοιχεία (SPL και radio) της συσκευής;

    Λογικά θα έχει εγκαταστήσει το 1.76.0009 SPL. Αυτό σε βάζει σε δύσκολη θέση, γιατί είναι perfected και δεν υπάρχει τρόπος να ξεκλειδώσει, για να κάνεις άλλες ενέργειες. Η μοναδική σου ελπίδα είναι να φτιάξεις μια goldcard (θα χρειαστείς άλλο android ή windows mobile κινητό γι' αυτό) και να προσπαθήσεις να τρέξεις πάλι το RUU. Στην καλύτερη περίπτωση θα γίνει η εγκατάσταση και θα έχεις λειτουργικό κινητό, αλλά θα έχεις χάσει την εγγύηση. Στην χειρότερη δε θα δουλέψει το κινητό και είσαι πάλι εκτός εγγύησης. Για να στο επισκευάσει η HTC, θα προχωρήσει σε αλλαγή motherboard με κόστος γύρω στα 270 ευρώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή