Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Επιστροφή σε radio 3.22 και SPL 1.33

Εγκαταστήσατε την CursorSense 0.9.1 και δε σας άρεσε; Μήπως εγκαταστήσατε κάποιο Radio με το οποίο έχετε προβλήματα; Η λύση είναι απλή:
  1. Κατεβάστε και αποσυμπιέστε αυτό το αρχείο. Αντιγράψτε τα περιεχόμενά του στο φάκελο tools του AndroidSDK στο PC σας (C:\androidsdk\tools, εάν ακολουθείτε τους οδηγούς του Magic-Tips).
  2. Κατεβάστε και την τελευταία recovery ROM (recovery-RA-sapphire-v1.7.0H.img) του Amon_RA και αντιγράψτε την στο φάκελο tools του androidSDK
  3. Σβήστε το κινητό σας.
  4. Ανοίξτε το κινητό σε fastboot mode και συνδέστε το με το PC.
  5. Ανοίξτε ένα τερματικό (command prompt) στο PC και γράψτε τις παρακάτω εντολές:
fastboot flash radio Radio_HTC_PVT_32A_3.22.20.17.img
fastboot flash hboot hboot.img
fastboot erase system -w
fastboot erase boot
fastboot erase recovery
fastboot flash recovery recovery-RA-sapphire-v1.7.0H.img
Αφού ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, σβήστε το κινητό σας πατώντας το πλήκτρο “Menu” ή βγάλτε τη μπαταρία. Για να εγκαταστήσετε καινούρια ROM, μπείτε σε recovery mode (πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα “Home” και “Power” - στο βήμα 4 έχουμε εγκαταστήσει τη recovery ROM του Amon_Ra στο κινητό), κάντε Wipe και στη συνέχεια μπορείτε είτε να επαναφέρετε ένα nandroid backup είτε να εγκαταστήστε εκ νέου μια ROM πηγαίνοντας στο Flash zip from sdcard (θα πρέπει να έχετε βάλει το αρχείο ή αρχεία της ROM στην κάρτα σας).

Τι να προσέξω!

Τα παραπάνω ισχύουν για HTC Magic 32A. Εάν δεν είστε σίγουροι για την έκδοση του κινητού σας, ρίξτε μια ματιά εδώ. Εάν έχετε perfected SPL (fastboot remote: not allow) θα χρειαστεί να καταφύγετε στη μέθοδο της goldcard.

21 σχόλια:

  1. φίλε βασίλη, καλο θα ήταν να βάλει και το παρακάτω στον οδηγό σου στο ΒΗΜΑ 5 "...(command prompt) καντε cd στο directory που έχετε το AndroidSDK στο PC σας και γράψτε τις παρακάτω εντολές:"

    Πιστεύω θα γινοταν ευκολότερο στο να το κατανοήσει κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη, οι οδηγοί μου προϋποθέτουν ότι αυτός που θα τους εφαρμόσει διαθέτει βασικές γνώσεις PC ή τουλάχιστον γνωρίζει να χρησιμοποιεί το google για αναζήτηση. Κάποιος άλλος θα μπορούσε να πει ότι χρειάζεται να γράψω πώς κατεβάζουμε από rapidshare ή πώς χρησιμοποιούμε τον browser. Υπερβάλλω αλλά μόνο για να σου δείξω ότι αυτό θα μπορούσε να πάει αρκετά μακριά και το τι καθένας θεωρεί ως ελάχιστες γνώσεις είναι πολύ σχετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασίλη εχεις δίκιο, αλλα οι Ελληνες είμαστε γνωστοί για την "ανυπομονησία" μας και για το "οταν δεν δουλεύει κάτι το βαράω". Φυσικά ειναι προυπόθεση να γνωρίζεις τα βασικά αλλά απο χρήστη σε χρήστη το "βασικό" διαφέρει. Για την αδερφή μου, βασικό είναι να κανει Login στο Facebook...για μένα και για αρκετούς ακόμα χρήστες βασικό ειναι να ξέρουν να χρησιμοποιούν cmd's (συν ολα τα υπόλοιπα).

    Peace.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Βασίλη,

    Προσπαθώ να εγκαταστήσω το Cyanogen V5.0.8 και χρειάζομαι να κάνω επιστρέψω σε radio 3.22.20.17 πρώτα. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι όταν πάω να τρέξω την εντολή fastboot flash radio Radio_HTC_PVT_32A_3.22.20.17.img (και γενικότερα το fastboot) παίρνω ένα remote: not allow error.
    Θα μπορούσες να με βοηθήσεις με αυτό;

    Έχω κάνει root το HTC Magic μου ακολουθώντας τον οδηγό σου. Ορίστε τα SPL και radio:

    SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-ON H
    HBOOT-1.76.0008 (SAPP10000)
    CPLD-12
    RADIO 6.35.08.29

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το SPL που έχεις είναι perfected (1.76.0008) και γι' αυτό δεν μπορείς να τρέξεις εντολές με το fastboot. Θα πρέπει πρώτα να το ξεκλειδώσεις, ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ και μετά να επιστρέψεις στον οδηγό αυτής της σελίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Βασίλη. Φαίνεται ότι δεν ήμουν αρκετά προσεκτικός ακολουθώντας τον οδηγό σου. Έκανα όλα τα βήματα εκτός από το τελευταίο κ έτσι έμεινα με το 1.76.0008.

    Συγχαρητήρια για τους οδηγούς σου. Είναι πραγματικά πολύ χρήσιμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αυτο το spl είναι engineering SPL??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, είναι engineering SPL. Εάν θέλεις το "κανονικό", μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρωτάω γιατί τωρα είχα βαλει για μια rom
    PVT 32A eng off
    HBOOT-1.76.2007(SAPP10000)
    CPLD-12
    RADIO-6.35.08.29
    και τώρα είδα και μου άρεσε η cyanogen mod 6 που θέλει radio 3.22.xx.xx
    spl 1.33.xx
    Κανει αυτό που δίνεις επάνω το radio & το spl για αυτην τη rom ??και αν χρειαστεί να ξαναβάλω άλλο θα μπορω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν θέλεις να βάλεις τη Cyanogen, τότε θα ακολουθήσεις τον παραπάνω οδηγό για αλλαγή του radio και SPL. Εννοείται ότι μπορείς να επιστρέψεις στο radio που έχεις τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βασίλη έχω ένα προβληματάκι. Στην πρώτη εντολή μου βγάζει waiting for device και δεν γίνεται τίποτα. Καμία ιδέα.

    SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-OFF H
    HBOOT-1.76.2007 (SAPP10000)
    CPLD-12
    RADIO 6.35.08.29

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς το USB καλώδιο του Magic. Αν έχεις desktop PC, βάλε το καλώδιο σε USB θύρα που βρίσκεται απευθείας στο motherboard και όχι σε μπροστινή θύρα του κουτιού. Εάν όλα τα παραπάνω είναι εντάξει (και έχεις Windows 7) το πρόβλημά σου είναι οι drivers. Ρίξε μια ματιά εδώ. Εάν κι αυτό δε δουλέψει, δοκίμασε σε υπολογιστή με Windows XP.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. help... again...

    εκανα τα παραπάνω βήματα και αφου τελειώνω το command prompt και παω να ξανανοίξω το κινητο μου ανοίγει η οθονη και βλεπω να γράφει htc magic και να κολλαει εκει και τιποτα παραπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. και αν προσπαθήσω να το κάνω με το usb συνδεδεμένο μου κάνει πάλι το ίδιο αλλά μου βγάζει και πάνω αριστερά με κόκκινα γράμματα fastboot usb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχεις εγκαταστήσει κάποια ROM. Υποθέτω ότι, αφού μπήκες στη διαδικασία ν' αλλάξεις radio, θέλεις να δοκιμάσεις τη ROM του Cyanogen. Κατέβασε την τελευταία ROM του (6.0.0 RC3) από το site του ή το xda και ακολούθησε κάποιον από τους οδηγούς μου (για τη ROM του Cyanogen) χρησιμοποιώντας τα καινούρια αρχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. το κατάφερα φίλε μου ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. το 1ο λινκ δεν δουλευει που μπορω να το βρω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://www.4shared.com/get/mBKx8XVB/radio3222017.html

    Αντί για "fastboot flash radio Radio_HTC_PVT_32A_3.22.20.17.img" θα βάλεις:
    fastboot flash radio radio.img

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευχαριστω πολλυ φιλε να σαι καλα.πραγματικα πολλυ γρηγορη απαντηση παρολο που το θεμα εχει κλεισει χρονο.Και παλι ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή