Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Rogers: android 2.1 για το HTC Magic

Η Καναδέζικη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Rogers δεσμεύτηκε να βγάλει αναβάθμιση για το HTC Magic στα μέσα του 2010 , η οποία θα περιλαμβάνει την έκδοση 2.1 του Android και το Sense UI της HTC. Αυτό είναι αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχτηκε η εταιρεία από τους πελάτες της και παρά την αρχικό σχεδιασμό να μη βγάλουν άλλες ενημερώσεις. Στο ενδιάμεσο θα κυκλοφορήσει ενημέρωση για το HTC Magic που θα περιέχει το Sense UI της HTC, αλλά θα στηρίζεται στην έκδοση 1.5 (Cupcake) του Android.

image

Αυτά είναι πάρα πολύ καλά νέα και όχι μόνο για τους Καναδούς. Όπως ήδη γνωρίζετε, υπάρχουν πάρα πολλοί developers που φροντίζουν να φτάνουν στα χέρια μας ROMs που περιλαμβάνουν στοιχεία από νεότερες εκδόσεις του Android και τις περισσότερες φορές ξεπερνούν τις δυνατότητες των εργοστασιακών (stock) ROMs. Το πιθανότερο είναι ότι το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση της ROM που προορίζεται για τα Magic της Rogers. Βέβαια, τα κινητά που διαθέτει η Rogers, όπως και τα περισσότερα branded κινητά (πχ Vodafone) είναι 32B. Το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξει κάποιο port και για 32Α, οπότε μην ξεγράψετε το Magic σας ακόμα.

Δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην περίπτωση της περίφημης ελληνικής αναβάθμισης για το HTC Magic. Σε’ μένα, όπως και σε αρκετούς άλλους, ίσως να μην είναι απαραίτητη. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που τη χρειάζονται και που αγόρασαν το HTC Magic στηριζόμενοι στην επίσημη γραμμή της ACE Hellas (μέχρι πριν τα Χριστούγεννα αντιπροσώπευε την HTC) ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη διάθεση του Magic θα υπήρχε αναβάθμιση που θα πρόσθετε ελληνικό μενού και πληκτρολόγιο. Σίγουρα, η ελληνική αγορά είναι πολύ μικρότερη από αυτή του Καναδά, αλλά δε νομίζω ότι αυτό δικαιολογεί τη στάση της HTC.  Δε θα μπορούσαμε να κατηγορήσουμε την HTC, εάν έλεγε ότι δεν μπορεί να βγάλει έκδοση 1.6 ή 2.1 για το Magic. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα ίσχυε για όλους τους κατόχους Magic ανά την υφήλιο. Αυτό που ζητάμε είναι υποστήριξη ελληνικών στην Ελλάδα. Είναι υποτιμητικό, για μια εταιρεία του βεληνεκούς της HTC, να μην μπορεί να παρέχει αυτά που είναι δεδομένα σε οποιαδήποτε άλλη αγορά του κόσμου.

Εύχομαι η HTC να μη συνεχίσει να απογοητεύει τους έλληνες κατόχους Magic και να διαθέσει σύντομα την αναβάθμιση που οφείλει.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου