Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Εγκατάσταση της HTC 3.05.401.3 ROM σε Magic 32A της Vodafone

Ο συγκεκριμένος οδηγός απευθύνεται στους κατόχους Vodafone HTC Magic (32A) που θέλουν να εγκαταστήσουν την επίσημη Ελληνική αναβάθμιση της HTC που περιέχει το Sense UI, ελληνικό μενού και πληκτρολόγιο με υποστήριξη 160 ελληνικών χαρακτήρων στα SMS. Η ROM είναι ήδη rooted.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Η συγκεκριμένη αναβάθμιση προορίζεται για HTC Magic 32A. Εάν τη βάλετε σε 32B κινητό, θα το καταστρέψετε.

Ο οδηγός αυτός υπάρχει για εκπαιδευτικούς λόγους. Αφού εγκαταστήσετε τη νέα ROM θα πρέπει αμέσως να επαναφέρετε το κινητό σας στην αρχική του κατάσταση (οδηγίες εδώ) διαγράφοντάς τη. Επίσης, αποδέχεστε ότι δε φέρω καμία ευθύνη σε περίπτωση βλάβης του τηλεφώνου σας.


Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει το HTC Sync και τους drivers του κινητού ή το Android SDK, διαβάστε πρώτα για την προετοιμασία που χρειάζεται.
Για να μπορέσετε να κάνετε τα παρακάτω θα πρέπει να εγκαταστήσετε engineering SPL. Αν δεν ξέρετε τι ακριβώς είναι αυτό ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες, για να το βρείτε.
  1. Σβήστε το κινητό σας.
  2. Κρατώντας πατημένο το πλήκτρο "Back" πατήστε το πλήκτρο "Power". Θα μπείτε σε μια οθόνη με τρία android robots. Εκεί θα δείτε τις παρακάτω πληροφορίες:
SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-ON H
HBOOT-1.33.0009 (SAPP10000)
CPLD-12 RADIO-3.22.20.17
May 8 2009,21:02:32
Εάν στην πρώτη σειρά υπάρχει το S-OFF, έχετε engineering SPL οπότε μπορείτε να πάτε απευθείας στην εγκατάσταση του νέου radio και SPL. Εάν είναι S-ON, ακολουθήστε τις οδηγίες στην ενότητα "Εγκατάσταση engineering SPL".

  • Εγκατάσταση engineering SPL
Κλείστε το κινητό σας και στη συνέχεια μπείτε σε fastboot mode κρατώντας πατημένο το πλήκτρο “Πίσω” και το πλήκτρο “Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση” .
  1. Κατεβάστε αυτό το αρχείο (mirror) και αντιγράψτε το απευθείας στην κάρτα σας (όχι σε κάποιο φάκελο).
  2. Κατεβάστε τη recovery ROM (recovery-RA-sapphire-v1.5.2H.img) του Amon_Ra και αντιγράψτε την στο φάκελο AndroidSDK/tools όπου αποσυμπιέσατε το Android SDK (εάν το έχετε κάνει σε άλλη φάση, απλά προχωρήστε στο επόμενο βήμα).
  3. Μπείτε πάλι σε fastboot mode (εάν δεν είστε ήδη) και συνδέστε το κινητό σας στο PC.
  4. Φορτώστε τη recovery ROM (recovery-RA-sapphire-v1.5.2H.img) του Amon_Ra ανοίγοντας ένα τερματικό (command prompt) στο PC και πληκτρολογώντας:
    cd C:\androidsdk\tools
    fastboot boot recovery-RA-sapphire-v1.5.2H.img
  5. Το κινητό σας θα κάνει επανεκκίνηση και θα μπείτε σε recovery mode.
  6. Σε αυτή τη φάση προτείνεται να κάνετε nandroid backup, επιλέγοντας το Backup/Restore κι έπειτα το nandroid backup στο μενού της recovery ROM.
  7. Στη συνέχεια επιλέξτε το "Flash zip from sdcard" κι έπειτα το "update.Engineering-SPL-HBOOT-1.33.2010-signed.zip". Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη (πατήστε το πλήκτρο "Home"), για να ολοκληρωθεί η αλλαγή του SPL.
  8. Επιστρέψτε στην αρχική οθόνη πατώντας το πλήκτρο "Πίσω" κι εκεί επιλέξτε "Reboot". Θα γίνει επανεκκίνηση και το κινητό θα εκκινήσει κανονικά.

  • Αλλαγή σε radio 6.35.10.18 και SPL 1.76.2007
  1. Κατεβάστε το radio 6.35.10.18 , το SPL 1.76.2007 Engineering (mirror) και τη νέα, τροποποιημένη για radio 6.35.xx.xx recovery ROM του Amon_Ra (mirror). ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το συγκεκριμένο αρχείο είναι διαφορετικό από αυτό που χρησιμοποιήσατε για την εγκατάσταση του engineering SPL. Βεβαιωθείτε ότι κατεβάσατε και χρησιμοποιείτε το σωστό αρχείο.
  2. Αντιγράψτε τα παραπάνω αρχεία στο φάκελο tools του AndroidSDK στο PC σας (C:\androidsdk\tools, εάν ακολουθείτε τους οδηγούς του Magic-Tips).
  3. Σβήστε το κινητό.
  4. Επιστρέψτε σε fastboot mode.
  5. Ανοίξτε ένα τερματικό (command prompt) και γράψτε τις παρακάτω εντολές:
fastboot flash radio Radio_HTC_PVT_32A_6.35.10.18.img
fastboot flash hboot hboot-1.76.2007.img
fastboot erase recovery
fastboot flash recovery recovery-RA-Magic32A-6.35-v1.5.2.img
fastboot erase system –w
fastboot reboot-bootloader
Το κινητό σας θα κάνει επανεκκίνηση και θα μπει σε fastboot mode. Βεβαιωθείτε ότι έχετε το καινούριο radio και SPL.

  • Εγκατάσταση της HTC 3.05.401.3 ROM
Η εγκατάσταση της ROM γίνεται, όπως και στις υπόλοιπες ROM:
  1. Κατεβάστε το αρχείο HTC_3.05.401.3-signed.zip [MD5SUM:885c81ab2206e5127ad236bf84d218ad]
  2. Μπείτε σε recovery mode (ενώ είναι κλειστό το κινητό σας, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο "Home" πατήστε στιγμιαία το πλήκτρο "Power").
  3. Επιλέξτε το USB-MS toggle, για να μπορέσετε να δείτε την κάρτα σας από το PC. Aντιγράψτε το αρχείο που κατεβάσατε στο πρώτο βήμα απευθείας στην κάρτα σας (όχι σε κάποιο φάκελο). Όταν ολοκληρωθεί η αντιγραφή πατήστε το "Home", για να επιστρέψετε στο αρχικό μενού της recovery.
  4. Επιλέξτε το Wipe και στη συνέχεια το Wipe data/factory reset  και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη
  5. Επιλέξτε το Flash zip from sdcard και στη συνέχεια το αρχείο HTC_3.05.401.3-signed.zip. Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να συνεχιστεί η εγκατάσταση με το πλήκτρο “Home”.
  6. Όταν ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία επιστρέψτε στο αρχικό μενού με το πλήκτρο “Back” κι επιλέξτε το Reboot
Η πρώτη εκκίνηση καθυστερεί. Αφήστε το κινητό να την ολοκληρώσει και όταν σας ζητηθεί κάντε τις απαραίτητες ρυθμίσεις.

Για οποιαδήποτε απορία ή παρατήρηση αφήστε σχόλιο.

28 σχόλια:

  1. Προσοχή! δεν είχα κατεβασει την rom και δεν την είχα βάλει στη sd-κάρτα αφού πήγαινα την διαδικασία βήμα - βήμα και μετά δεν την αναγνώριζε μέσα απο το κινητό ωστε να βάλω την rom...έτσι χρειάστηκα εξωτερικό adaptor-α....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν είσαι σε recovery mode, μπορείς να πατήσεις το "USB-MS toggle" και το κινητό σου αναγνωρίζεται κανονικά από το PC. Έτσι μπορείς να μεταφέρεις το αρχείο HTC_3.05.401.3-signed.zip στην κάρτα σου. Θα συμπληρώσω τον οδηγό, ώστε να περιλαμβάνει και τη συγκεκριμένη πληροφορία για όσους δεν το γνωρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν το γνώριζα...χρήσιμο είναι που το αναφέρεις...

    είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απο την rom που μόλις εγκατέστησα...αλλά έχω ένα πρόβλημα και δεν μπορώ να μπώ στο Market... ξέρεις αν είναι bug ή είναι προσωρινο πρόβλημα σε εμένα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Bug δεν είναι και σίγουρα αυτή τη στιγμή το Market λειτουργεί κανονικά. Δοκίμασε να κάνεις μια επανεκκίνηση. Ίσως είναι κάτι παροδικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ πολύ διορθώθηκε μετά απο restart... Να 'σαι καλά φίλε για τις χρήσιμε πληροφορίες και κυρίως για την προσφορά... το blog σου τα σπάει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε...καταρχάς είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την rom και τον οδηγό σου... Έχω όμως ένα πρόβλημα με το bluetooth που δοκίμασα να το λύσω και ακόμα δεν έχω βρεί λύση... Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω το application : Bluetooth File Transfer το οποίο μου ζητάει root πρόσβαση για να τρέξει το bluetooth σωστά... Αρχικά αφού επιβεβαίωσα οτι είμαι root (adb root) και μπορώ να μπαίνω σε Shell..διάβασα κάπου οτι μπορεί να μην έχουν όμως root πρόσβαση όλες οι εφαρμογές μας που την απαιτούν και έτσι έκανα αυτά που μου λέει ο οδηγός εδώ http://www.koutsou.gr/?p=251 ...χωρίς όμως αποτέλεσμα... ακόμα δεν μπορώ να στείλω με bluetooth...
    Έχεις να προτείνεις κάτι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H ROM είναι ήδη rooted, οπότε δε χρειαζόταν να κάνεις αυτά που αναφέρονται στο koutsou.gr.

    Το πρόβλημα του bluetooth οφείλεται στο Android 1.5 και όχι στη ROM. Έχω δει το bluetooth να δουλεύει μόνο στη ROM του Amon_Ra (Android 1.6). Ευελπιστώ ότι στην επόμενη αναβάθμιση σε Android 2.1 θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το bluetooth και για ανταλλαγή αρχείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μα πως(;) σε μια φίλη μου....που έχει την rom όπως το πήρε (μαμίσιο) από την vodafone...της παίζει κανονικότατα το bluetooth ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο μοναδικός τρόπος να δουλέψει το bluetooth είναι η συσκευή να είναι rooted κι αυτό είναι 100% σίγουρο. Εάν το κινητό της φίλης σου είναι unrooted, όπως είναι όσες είναι με stock ROM, αποκλείεται να δουλέψει. Μιλάω για ανταλλαγή αρχείων. Η χρήση bluetooth ακουστικού γίνεται χωρίς πρόβλημα, εκτός κι αν υπάρχει κάποια ασυμβατότητα σε επίπεδο hardware.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περιμένουμε αναβάθμιση σε Android 2.1 για το magic; Πότε;

    Εγώ είμαι ακόμα στην 1.5 λόγω αυτού του bug:Spontaneous Restart in Camcorder and Camera Apps (http://code.google.com/p/cyanogenmod/issues/detail?id=792)

    Καμιά ιδέα? Η HTC δεν το αναγνωρίζει σαν πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπάρχουν φήμες ότι μέχρι τον Ιούνη θα έχει βγει αναβάθμιση σε 2.1 για τα HTC Magic της καναδέζικης Rogers. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμα κι αν δεν υποστηρίξει η HTC τα υπόλοιπα Magic, θα μπορούμε να την εγκαταστήσουμε στα κινητά μας. Προϋπόθεση να μην έχεις perfected SPL 1.76.0009 το οποίο προς το παρόν δεν έχει ξεκλειδώσει.

    Σχετικά με το bug που αναφέρεις, εγώ το είχα διαπιστώσει μόνο όταν χρησιμοποιούσα τη ROM του Cyanogen. Στη δική μου ROM (VmaSense) και στην επίσημη ελληνική,στην οποία στηρίζεται η δική μου, δεν υπάρχει αυτό το bug.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το πρόβλημα με την camera στο magic νομίζω πως εμφανίζεται όταν πας σε Android 1.6. Η VmaSense είναι 1.5, σωστά?

    Το ίδιο πρόβλημα πάντως, η t-mobile το αναγνωρίζει και αντικαθιστά την συσκευή:
    http://forums.t-mobile.com/t5/myTouch-3G/1-6-Update-Camera-causes-phone-restart/td-p/207622

    Περιμένω το fix σε αυτό το bug πολύ καιρό. Ίσως τελικά κάνω απλά το update σε μια ROM 1.5 με sense UI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατά τη φόρτωση της recovery rom μέσω τερματικού (cd C:\androidsdk\tools
    fastboot boot recovery-RA-sapphire-v1.5.2H.img) μου βγάζει μήνυμα στον υπολογιστή "τα windows δεν είναι δυνατόν να βρουν το "cd" ". Καμιά βοήθεια επ' αυτού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχεις εγκαταστήσει το AndroidSDK στο δίσκο C; Εάν το έχεις κάνει, θα πρέπει να γράψεις το cd C:\androidsdk\tools και να πατήσεις το enter και μετά στην επόμενη γραμμή να γράψεις το fastboot boot recovery-RA-sapphire-v1.5.2H.img και ξανά enter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα! Πριν κανα χρόνο περίπου αγόρασα το HTC Magic απο την vodafone. Μπήκα σε fastboot και είδα τα εξής:

    SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-ON H
    HBOOT-1.33.0009 (SAPP10000)
    CPLD-12 RADIO-3.22.20.17
    May 8 2009,21:02:32

    Μπαίνω στο επίσημο Site της Htc (http://www.htc.com/gr/SupportDownload.aspx?p_id=272&cat=2&dl_id=862) για να κατεβάσω την καινούρια έκδοση σε ελληνικά και όταν πληκτρολογώ τον σειριακό αριθμό μου βγάζει το μήνυμα "Σας ζητούμε συγνώμη, το λογισμικό αυτό δεν σχεδιάστηκε για τη συσκευή σας."
    1ον. Έχω το magic 32α; Εαν ναι γιατι δεν κάνει ο σειριακός αριθμός μου;
    2ον. Μπορώ να κάνω την αναβάθμιση της ROM στα ελληνικά με το sense ui ή θα έχω πρόβλημα και θα καταστρέψω το τηλεφωνό μου;
    Σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αφού έχεις αγοράσει το κινητό σου από τη Vodafone (φέρει και το λογότυπό της πάνω), μοναδική υπεύθυνη για τη διανομή λογισμικού είναι αποκλειστικά η Vodafone.

    Χρησιμοποιώντας τον οδηγό σε αυτή τη σελίδα μπορείς να εγκαταστήσεις την ελληνική ROM με Sense UI στο κινητό σου. Αρκεί να διαβάσεις και να ακολουθήσεις με προσοχή τις οδηγίες και όλα θα πάνε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σ'ευχαριστώ πολυ! θ' ακολουθήσω με προσοχή τις οδηγίες του οδηγού και θα σας ενημερώσω για τυχόν απορίες ή προβλήματα! Σ'ευχαριστώ πολύ και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έκανα με επιτυχία την εγκατάσταση engineering SPL. Πρέπει να κάνω πρώτα αλλάγή σε radio 6.35.10.18 και SPL 1.76.2007 ή μπορώ απευθείας να κάνω εγκατάσταση της HTC 3.05.401.3 ROM; και δεύτερον μετα την εγκατάσταση διαγράφω την νέα rom ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε Βαγγέλη ακολούθησε ακριβώς τις οδηγίες που υπάρχουν σε αυτή τη σελίδα. Δεν υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να κάνεις και είναι όλα γραμμένα με τη σειρά που πρέπει να γίνουν.

    Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταστήσεις το radio 6.35.10.18 και SPL 1.76.2007 και μετά να βάλεις τη ROM. Διαφορετικά δεν πρόκειται να γίνει η εγκατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βασίλη σ'ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και τις οδηγίες σου. Έκανα με επιτυχία την εγκατάσταση της νέας ROM. Έχω κάποιες απορίες όμως με την διαγραφή της. Επιστρέφω σε radio 3.22.20.17 και μετά τι κάνω? Σ'ευχαριστώ και συγγνώμη που σε κουράζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εάν, για λόγους εγγύησης ή επειδή δε σου άρεσε η καινούρια ROM, θελήσεις να επιστρέψεις στην αρχική ROM, αρκεί να περάσεις το radio 3.22.20.17 και μετά να κάνεις restore το nandroid backup που πήρες (αν ακολούθησες πιστά τις οδηγίες) πριν την εγκατάσταση της 3.05.401.3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σ'ευχαριστώ πολυ Βασίλη για όλα! Οι οδηγίες σου ήταν πολυ χρήσιμες! Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες και όλα πήγαν μια χαρά! Πολύ καλη η νέα ROM!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σε ευχαριστώ πολύ, έγιναν όλα άψογα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. μικτες ηταν οι εντυπωσεις απο το Sense and to update ,ωραια ειναι τα πολλα homes kai htc widgets
    αλλα για πιοιον ηλιθιο λογο το widget ρολοι κολλαει και κανει update την ωρα ,επισης o call manager εινα αχρηστος πως φαινεται η ωρα που σε παιρνουν.οι οδηγοι ειναι τρελα χρησιμοι thanks keep up

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. γεια σας, μολισ πηρα ενα desire htc απο εξωτερικο, ξερει κανενας, πως εγκαθηστω ελληνικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Πετίδης Ιάκωβος
    Ιάκωβε αυτό το post δεν έχει σχέση με το θέμα για το οποίο ρωτάς. Επκοινώνησε μαζί μου στο magic.tips.gr@gmail.com, για να σε κατευθύνω ή ρίξε μια ματιά στο thread για το Desire του myphone.gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. καλησπερα!ειναι δυνατον ρε παιδια να εχω βαλει το HTC Sync σε 2 pc το ενα με win7 και το αλλο xp και να μην βρισκει επικοινωνια με το κινητο μου?(magic). Δυστυχως εχω κι εγω της vodafone και μου εχει σπασει τα νευρα.. καμια προταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Απενεργοποίησε το USB debugging και δοκίμασε ξανά να κάνεις συγχρονισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή