Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Νέα ROM: VmAndroid 0.1 beta Donut

Ήρθε η στιγμή να σας παρουσιάσω τη VmAndroid 0.1 beta. Είναι ROM την οποία έχω φτιάξει εξ ολοκλήρου εγώ, χρησιμοποιώντας τον κώδικα του AOSP για Android 1.6. Προορίζεται για HTC Magic 32A και είναι φτιαγμένη για το radio 6.35.xx.xx και SPL 1.76.2007. Έχει εγκατεστημένο το κλασσικό android πληκτρολόγιο και για ελληνικά προτείνω να εγκαταστήσετε το Greek Input Method. Σε επόμενη έκδοση θα προσπαθήσω να εγκαταστήσω το πληκτρολόγιο της HTC από την επίσημη ελληνική αναβάθμιση. Τέλος, υπάρχουν κάποια στοιχεία από την έκδοση 2.1 του Android.

Όπως βλέπετε και από την έκδοσή της, πρόκειται για beta που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν bugs. Για την ακρίβεια υπάρχει ένα το οποίο είναι υπό διερεύνηση και σχετίζεται με το push mail σε σχέση με το Gmail. Επίσης, δε δουλεύει προς το παρόν το bluetooth για μεταφορά αρχείων.

Όποιος θέλει να τη δοκιμάσει, θα πρέπει προηγουμένως να βεβαιωθεί ότι έχει radio 6.35.xx.xx και SPL 1.76.2007 και ασφαλώς να κάνει nandroid backup. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι γνωστή. Κατεβάζετε το αρχείο της ROM (mirror)[MD5SUM: 35142ea513917a26b9f66853f7c7709d], το αποθηκεύετε στην κάρτα σας και αφού μπείτε σε recovery mode, κάνετε "Wipe" και στη συνέχεια "Flash zip from sd card".

Γνωστά bugs:
  • Δε λειτουργεί το push mail
  • Δεν ανάβει η trackball για ειδοποίηση χαμένων κλήσεων και μηνυμάτων
  • Δε λειτουργεί το bluetooth για μεταφορά αρχείων (η χρήση bluetooth ακουστικών λειτουργεί κανονικά)
  • Δε λειτουργεί σωστά το widget του Weather & News Genie

To do:
  • Να διορθωθούν τα γνωστά bugs και όσα άλλα προκύψουν
  • Να δοθεί έμφαση στην αύξηση της ταχύτητας της ROM
  • Να προστεθούν multitouch google maps και browser
Αν τη δοκιμάσετε, παρακαλώ να αφήσετε σχόλιο για bugs που βρείτε ή τις εντυπώσεις σας και τι θα θέλατε να αλλάξει ή να προστεθεί.

1 σχόλιο:

  1. Ωραίος Βασίλη! Θα την δοκιμάσω σε λίγο και θα σου πω εντυπώσεις. Αν κρίνω από τους ρυθμούς που πας σε καμια βδομάδα θα είναι η σταθερή ρομ στο κινητό μου. Μέχρι τότε θα προσπαθήσω να τη χρησιμοποιήσω όσο περισσότερο μπορώ για να σε βοηθήσω με τον τρόπο μου στην εξέλιξη του πονήματός σου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή