Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση root για το HTC Desire

Ο συγκεκριμένος οδηγός θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση root στο HTC Desire. Ο δημιουργός αυτής της μεθόδου είναι ο Paul O'Brien και ο αρχικός οδηγός βρίσκεται εδώ. Η δική μου συνεισφορά έγκειται στη μετάφραση και στις οδηγίες για τη δημιουργία goldcard που υπάρχουν εδώ και καιρό στο blog και στον μίνι οδηγό για το linux.

Εάν δε γνωρίζετε έστω κι ένα λόγο για τον οποίο να κάνετε root το κινητό σας, μην το επιχειρήσετε. Όσοι έχετε ήδη επαφή με τέτοιου είδους "πειράγματα" σε Android κινητά (Magic, Hero κλπ), θα διαπιστώσετε ότι δεν μπορεί κάποιος να εγγράψει custom recovery image στο κινητό. Επίσης, δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο system partition, ενώ έχει φορτώσει το λειτουργικό. Δηλαδή, είναι μια διαδικασία στα αρχικά της στάδια και ίσως για τους πιο μυημένους. O Paul υπόσχεται να το αλλάξει αυτό.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Η παρακάτω μέθοδος θα διαγράψει τα περιεχόμενα της συσκευής σας. Προς το παρόν δεν υπάρχει τρόπος να κάνετε backup της υπάρχουσας ROM. Ακολουθήστε τις οδηγίες με προσοχή. Κάνοντας τη συγκεκριμένη διαδικασία ακυρώνεται η εγγύηση της συσκευής σας.

Τι θα χρειαστείτε
  • Το HTC Desire.
  • Ένα PC που τρέχει Windows ή linux (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα live CD).
  • Τα εξής αρχεία:
  • Μια κάρτα SD που θα την κάνετε goldcard
  • Update: Φαίνεται πως δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε goldcard για το rooting, παρά μόνο εάν το κινητό σας είναι branded πχ Vodafone. Ωστόσο, είναι καλό προηγουμένως να έχετε βρει το CID της κάρτας σας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά κατά την εγκατάσταση (δείτε στις οδηγίες για τη δημιουργία goldcard).
  • Τους drivers για το Desire. Μπορείτε να τους εγκαταστήσετε εγκαθιστώντας το HTC Sync.
Οδηγίες πρόσβασης root
  1. Θα πρέπει να φτιάξετε μια goldcard (το πιο δύσκολο κομμάτι του οδηγού).
  2. Αντιγράψτε το rootedupdate.zip απευθείας στην goldcard (όχι σε κάποιο φάκελο).
  3. Σβήστε το Desire και βάλτε μέσα την goldcard.
  4. Μπείτε σε fastboot κρατώντας πατημένο το πλήκτρο back και πατώντας στιγμιαία το power.
  5. Συνδέστε το κινητό στο PC και τρέξτε το testRUU.exe που κατεβάσατε. Αφήστε την εγκατάσταση να ολοκληρωθεί και σβήστε το κινητό, όταν φτάσει στον οδηγό ρυθμίσεων.
  6. Αποσυνδέστε το κινητό από το PC και (με σβηστό το κινητό) κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Volume Down πατήστε στιγμιαία το πλήκτρο Power. Με αυτόν τον τρόπο θα μπείτε σε HBOOT mode. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα για την ένταση της φωνής και μεταβείτε στο "RECOVERY". Επιλέξτε πατώντας το πλήκτρο Power. Θα εμφανιστεί μια οθόνη με ένα κόκκινο τρίγωνο.
  7. Σε αυτή το βήμα συνδέστε το κινητό με το PC ή το Mac και ακολουθείστε τις οδηγίες, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που έχετε.
  8. Οδηγίες για Windows
    • Κατεβάστε το pushfiles.zip από τη διεύθυνση εδώ (mirror). Αποθηκεύστε το αρχείο στην επιφάνεια εργασίας (δεξί κλικ στο link και "Save link as").
    • Κάντε δεξί κλικ στο pushfiles.zip και επιλέξτε "Extract Here". Στην επιφάνεια εργασίας θα δημιουργηθεί ένας φάκελος με το όνομα pushfiles.
    • Κατεβάστε το pushfiles-win-addon.zip (mirror)και αποσυμπιέστε το στο φάκελο pushfiles που έχετε στην επιφάνεια εργασίας.
    • Τρέξτε το recovery-windows.bat
    Οδηγίες για linux
    • Κατεβάστε το live CD του Ubuntu και γράψτε το ISO σε ένα άδειο CD.
    • Βάλτε το CD στο drive και κάντε επανεκκίνηση (πρέπει το BIOS του υπολογιστή σας να είναι ρυθμισμένο, ώστε να μπορεί να κάνει εκκίνηση από CD).
    • Επιλέξτε για γλώσσα τα Αγγλικά και στο επόμενο μενού το "Try Ubuntu without installing". Περιμένετε να φορτώσει το Ubuntu.
    • Χρησιμοποιώντας τον firefox κατεβάστε το pushfiles.zip από τη διεύθυνση http://rapidshare.com/files/382599490/pushfiles.zip ή http://www.multiupload.com/PZJFH162IQ. Αποθηκεύστε το αρχείο στην επιφάνεια εργασίας (δεξί κλικ στο link και "Save link as").
    • Κάντε δεξί κλικ στο pushfiles.zip και επιλέξτε "Extract Here". Στην επιφάνεια εργασίας θα δημιουργηθεί ένας φάκελος με το όνομα pushfiles.
    • Στη συνέχεια ανοίξτε ένα τερματικό πηγαίνοντας Applications -> Accessories -> Terminal και γράψτε τις παρακάτω εντολές:
    cd ~/Desktop/pushfiles
    ./recovery-linux.sh
    Οδηγίες για Mac Τρέξτε το recovery-mac.sh. Στην οθόνη του κινητού σας θα εμφανιστεί το μενού της Recovery.
  9. Επιλέξτε (με το optical trackball) το "Wipe-> Wipe data /factory reset".
  10. Στη συνέχεια επιλέξτε το "Flash zip from sdcard" κι επιλέξτε το "rootedupdate.zip". Ακολουθείστε τις οδηγίες στην οθόνη.
  11. Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, κάντε επανεκκίνηση επιλέγωντας το "Reboot" και αφήστε το κινητό να φορτώσει.
Όποιος φίλος γνωρίζει πώς μπορεί να τρέξει το recovery-mac.sh σε Mac, παρακαλείται να αφήσει σχόλιο, για να γίνει προσθήκη στον οδηγό.

Εσείς κάνατε τη διαδικασία; Αφήστε σχόλιο για παρατηρήσεις ή απορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου