Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Update: Cyanogen v5.0.7 DS final (HTC Magic 32A/32B, HTC Dream)

Update (28/05/2010): Μέχρι τώρα η Cyanogen μπορούσε να "τρέξει" στο παλιό radio (3.22.x.x). Ένας developer στο xda έκανε port τη ROM του Cyanogen για το καινούριο radio (6.35.x.x). Ο οδηγός ενημερώθηκε, για να καλύψει τα νέα δεδομένα.

Ο Cyanogen έδωσε την τελική έκδοση 5.0.7 για το Dream και Magic. Όπως είπε και ο ίδιος, υπάρχουν κάποια προβλήματα, αλλά είναι έτοιμη για καθημερινή χρήση.

Όσοι δεν έχετε εγκαταστήσει την test7 ή προηγούμενες, μπορείτε να δείτε τις απαραίτητες οδηγίες εδώ, για να εξοικειωθείτε με τη διαδικασία. Δε χρειάζεται να εγκαταστήσετε την test1, αλλά μπορείτε απευθείας να εγκαταστήσετε την τελική έκδοση.
  • Για όσους έχουν radio της σειράς 6.35.x.x
Η διαδικασία εγκατάστασης έχει ως εξής:
  • Κατεβάστε τη ROM (mirror) και το google add on (mirror) και αποθηκεύστε τα στην κάρτα SD.
  • Σβήστε το κινητό και μπείτε σε recovery mode (κρατήστε πατημένο το Home και πατήστε στιγμιαία το Power).
  • Κάντε nandroid backup.
  • Επιλέξτε το "Wipe" και στη συνέχεια το "Wipe data/factory reset".
  • Προχωρήστε στην εγκατάσταση της ROM, επιλέγοντας το "Flash zip from sd card" και στη συνέχεια το CM5-DS-32A-NR-2.6.32.9.zip. Όταν ολοκληρωθεί αυτό, επαναλάβετε τη διαδικασία για το gapps-ds-ERE36B-signed.zip.
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, επιλέξτε το "Reboot". Το κινητό σας θα κάνει επανεκκίνηση και θα έχετε την τελευταία έκδοση της ROM του Cyanogen.


  • Σημείωση: Εάν λάβετε μήνυμα σφάλματος κατά την εγκατάσταση του google addon, κατεβάστε αυτό το αρχείο και δοκιμάστε ξανά.
  • Για όσους έχουν radio της σειράς 3.22.x.x
Εάν έχετε ήδη προηγούμενη έκδοση της Cyanogen v5.0.7 στο κινητό σας και θέλετε να βάλετε την καινούρια έκδοση, χωρίς να κάνετε Wipe ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα (οι κάτοχοι HTC Magic 32B και HTC Dream δεν πρέπει να εγκαταστήσετε το port για HTC Magic 32A, αλλά μόνο το αρχείο της ROM). Όσοι αποφασίσετε να προχωρήσετε σε "καθαρή" (με wipe) εγκατάσταση κι όχι αναβάθμιση, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε και το google add on (με "Flash zip from sd card" από τη recovery). Η διαδικασία εγκατάστασης έχει ως εξής:
  • Κατεβάστε τη ROM (torrent) (MD5Sum: d9a5de5ecc458d12a3227d6facea00b9) και το port για 32Α Magic και αποθηκεύστε τα στην κάρτα SD.
  • Σβήστε το κινητό και μπείτε σε recovery mode (κρατήστε πατημένο το Home και πατήστε στιγμιαία το Power).
  • Κάντε nandroid backup.
  • Επιλέξτε το "Flash zip from sd card" και στη συνέχεια το update-cm-5.0.7-DS-signed.zip. Όταν ολοκληρωθεί αυτό, επαναλάβετε τη διαδικασία για το bc-5.0.7-ebi1-signed.zip.
    Σημείωση: Σε αυτό το σημείο, εάν κάνετε "καθαρή" εγκατάσταση, εγκαταστήστε το google add on με "Flash zip from sd card".
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, επιλέξτε το "Reboot". Το κινητό σας θα κάνει επανεκκίνηση και θα έχετε την τελευταία έκδοση της ROM του Cyanogen.
Βάλατε την ενημέρωση; Πώς σας φάνηκε; Πείτε μας στα σχόλια.

49 σχόλια:

  1. Καταρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά σου

    Παρακολουθώ και εγω τις εξελίξεις με την 5.0.7 και ετοιμάζομαι να κάνω το περασμα από την MyHero 2.0.4 που εγκατέστησα στο Magic ακολουθώντας τις οδηγίες σου. Στην προετοιμασία μου διαβάζοντας διαφορά thread στο xda μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: εσυ αναφέρεις πως πρέπει να έχουμε το 3.22.xx.xx radio (εχω το 3.22.20.17) αλλά δεν κάνεις καμία αναφορά στην SPL. Ο Amon-RA λέει πως απαιτείται engineering SPL για να βάλεις την τελευταία του recovery από fastboot. Εγώ εχω την Shipment (1.33.0009 SHIP S-ON H). Χρειάζεται να την αλλάξω;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο λόγος που δεν αναφέρω το SPL είναι γιατί εκ των πραγμάτων τα radio της σειράς 3.22 είναι συμβατά με τα SPL της σειράς 1.33 και όχι με αυτά της σειράς 1.76. Αν κοιτάξεις στους οδηγούς για αλλαγή radio, αυτοί περιλαμβάνουν και την αλλαγή SPL. Ωστόσο, θεωρώ δεδομένο (κακώς ίσως) ότι έχετε ήδη βάλει engineering SPL, γιατί στον οδηγό που παραπέμπω στην προετοιμασία που απαιτείται, περιλαμβάνω τη διαδικασία για εγκατάσταση engineering SPL.

    Εάν θέλεις να εγκαταστήσεις (κάτι που σου συνιστώ) τη recovery ROM του Amon_RA στο κινητό σου, τότε θα πρέπει πράγματι να βάλεις engineering SPL. Ακολούθησε τις οδηγίες εδώ στην ενότητα Εγκατάσταση engineering SPL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οκ, ευχαριστώ και πάλι για την άμεση απάντηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. edit: τωρα το ειδα, δεν εχει τα google apps μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανέστη, αν δεν κάνεις αναβάθμιση, αλλά "καθαρή" εγκατάσταση, χρειάζεται και το google add on.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλημέρα Βασίλη,

    Θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν βάζοντας αυτή τη ρομ μπορώ να γυρίσω πάλι στην επίσημη χωρις αλλαγή πάλι spl & radio . Tώρα έχω την επίσημη rooted.Επίσης εάν πιστεύεις προσωπικά ότι αξίζει τον κόπο (τι κερδίζω ;) να κάνω την όλη διδικασία.

    Ευχαριστώ ,
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν λέγοντας επίσημη, εννοείς αυτή με το Sense UI, τότε η απάντηση είναι όχι. Θα χρειαστεί να αλλάξεις πάλι radio και SPL. H Cyanogen χρειάζεται radio 3.22.x.x και SPL 1.33.x.x, ενώ η ROM με το Sense UI λειτουργεί με radio 6.35.x.x και SPL 1.76.x.x.

    Η ROM του Cyanogen βασίζεται στην έκδοση 2.1 του Android και πέρα από τη βελτίωση στην ταχύτητα, προσφέρει και υποστήριξη bluetooth για μεταφορά αρχείων. Επίσης, μπορείς να εγκαταστήσεις εφαρμογές οι οποίες δεν είναι συμβατές με την έκδοση 1.5 (πάνω στην οποία στηρίζεται η ROM της HTC), όπως το Google Goggles, το Google Earth αλλά και η τελευταία έκδοση του Google Maps.

    Ένα "μειονέκτημα" είναι ότι για τα ελληνικά θα χρειαστεί να ασχοληθείς λίγο παραπάνω, ενώ στην επίσημη αναβάθμιση αυτά υπάρχουν εξ αρχής.

    Εάν αυτά που σου ανέφερα, δε σου χρειάζονται ή εάν είσαι ικανοποιημένος με το τηλέφωνο, όπως είναι, δε χρειάζεται να εγκαταστήσεις τη Cyanogen. Μπορείς να περιμένεις την επίσημη αναβάθμιση σε 2.1, όποτε κι αν αυτή έρθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aυτά όλα είναι χρήσιμα αλλά τίποτα δεν μου είναι απαραίτητο. Ειδικά μετά το root και το wireless tehering που εγκατέστησα δεν μου λείπει κάτι προς το παρόν.Επίσης επειδή είναι οι πρώτες μου απόπειρες για custom rom και επειδή όπως και εσύ γράφεις η αλλαγή spl & radio είναι και λίγο επικίνδυνες θα παραμείνω μάλλον.Υπάρχει περίπτωση πιστεύεις να βγεί rom 2.1 με sence χωρίς αλλαγή spl & radio ;

    Ευχαριστώ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η HTC είχε δηλώσει ότι και το Magic θα πάρει 2.1 με Sense UI στο πρώτο εξάμηνο του 2010. Αυτό μπορεί ν' αλλάξει και η ημερομηνία να μετατεθεί.

    Εάν ακολουθήσεις με προσοχή τους οδηγούς, δε θα έχεις το παραμικρό πρόβλημα κατά την αλλαγή radio και SPL. Μέχρι τώρα το έχουν κάνει πάρα πολλοί και πρόβλημα αντιμετώπισαν μόνο όσοι βιάστηκαν και δεν ακολούθησαν ευλαβικά τις οδηγίες ;-).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1) ανοιγμα wifi απο το power control widget δεν δουλευει με την πρωτη (πρεπει να μπουμε στις ρυθμισεις), την δευτερη φορα ανοιγει κανονικα

    2) χανεται η 3G συνδεση και επανερχεται μονο με reboot (μηπως επηρεαζει καπως το wifi και χανεται μετα απο 2 ωρες περιπου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ok θα δοκιμάσω και εγώ και θα σου πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ανέστης

    Δοκίμασε να σβήσεις όσα APN δε χρειάζονται και κράτησε μόνο αυτό της εταιρείας κινητής που χρησιμοποιείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. το ειχα κανει απο την αρχη
    restore τα σωστα, με το APNBuckup&Restore

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είχα και εγώ παρεμφερές πρόβλημα...παγωνε το 3g όταν άνοιγε το gps. Αυτό που εννοεί ο Βασίλης (και που έκανα και εγώ) είναι είναι να σβήσεις ακόμα και τα default APNs της ίδιας εταιρίας που κρατάει το APNBuckup&Restore απο παλιότερες rom...και να αφήσεις μόνο ένα (π.χ. στη δική μου εταιρία υπήρχαν by default 3 APNs. Αφησα μόνο αυτό που είχε πρόθεμα webonly και έκτοτε λειτουργεί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ολα πήγαν τέλεια έχω σχεδόν τα πάντα. Ελληνικά παντου και htc πληκτρολογιο και google apps. Άψογος όπως πάντα ένα μεγάλο ευχαριστώ για μια ακόμα φορά. Πάντως εάν θέλεις βαλε link google apps και htc greek. Για να τα βρίσκουν εύκολα και άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @dimitris: όταν λες ότι έχεις htc πληκτρολόγιο, προφανώς εννοείς ΚΑΙ ελληνικό. Μπορείς να πεις ποιο αρχείο έβαλες και με ποια διαδικασία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ptolemeos

    Κατέβασε το HTC_IME και αποσυμπίεσέ το στο φάκελο tools του AndroidSDK. Σε command prompt δώσε τις παρακάτω εντολές:

    adb install -r HTC_IME_hi.apk
    adb install -r Clicker_hi.apk

    Πήγαινε στο Menu > Settings > Language & Keyboard. Ενεργοποίησε το "HTC_IME mod" και στη συνέχεια σε ένα πεδίο κειμένου πχ SMS, πατώντας παρατεταμένα επέλεξε ως input method το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα Βασίλη,

    Θα ήθελα να φτιάξω εάν μου επιτρέπεις δύο οδηγούς αλλάγής rom για αρχάριους.Έναν για την rooted επίσημη και έναν για του cyanogen.Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τις δικές σου οδηγίες φυσικά και να συμπληρώσω και εγώ κάποια πράγματα. Σκέφτομαι να τους αναρτήσω τόσο στο myphone όσο και στο navimania.Θα ήθελα την γνώμη σου πάνω σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπορώ να κάνω την διαδικασια σε mac; αν ναι τι γίνεται με το htc sync και τους drivers; Κάτι αλλο που πρεπει να προσεξω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Eχει κανείς πρόβλημα με το usb;Όταν συνδέω το τηλ. με το καλώδιο φορτίζει αλλά δεν μου βγάζει επιλογές για συγχρονισμό ή προσάρτιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Adagio
    Εάν θέλεις να εγκαταστήσεις custom ROM, μπορείς να το κάνεις και από mac, αρκεί να εγκαταστήσεις το AndroidSDK και τους κατάλληλους drivers. To HTC Sync χρειάζεται, για να τρέξεις RUU αρχεία, είτε για να εγκαταστήσεις μια επίσημη ROM είτε για να ξεκλειδώσεις κάποιο SPL (όπως στην περίπτωση του perfected SPL 1.76.0009). Δε χρειάζεται στην εγκατάσταση custom ROM.

    Εγώ ό,τι έκανα το έκανα σε Ubuntu, και ξέρω με βεβαιότητα ότι δουλεύει και σε Mac. Αν και δεν έχω εμπειρία σε Mac, στην περίπτωση που συναντήσεις κάποια δυσκολία, θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω.

    @Dimitris
    Δημήτρη έγραψα αυτούς τους οδηγούς, έχοντας κατά νου το μέσο χρήστη που δεν έχει ιδέα από Android, αλλά μπορεί να κάνει κάποια πράγματα στο PC (αν και έχουν έρθει σε επικοινωνία άνθρωποι που δεν ήξεραν ούτε το command prompt, και κατάφεραν να αλλάξουν ROM, να κάνουν root το κινητό κλπ). Η προσπάθεια να διευκρινίσω τα βήματα σε μεγαλύτερο βαθμό, θα οδηγούσε σε υπεραναλυτικούς, μακροσκελείς και δύσχρηστους οδηγούς. Από την άλλη το γεγονός ότι είναι blog και όχι wiki (που μάλλον θα ήταν καταλληλότερο για τέτοιους οδηγούς) έχει κάποιες ενδογενείς αδυναμίες. Ωστόσο, το γεγονός ότι δραστηριοποιούμε και στο myphone μου έδωσε τη δυνατότητα να γράψω κάποιες FAQs που διευκόλυναν την κατάσταση για τους νεοεισερχόμενους στον κόσμο του Android.

    Όσο για τους οδηγούς που λες ότι θέλεις να γράψεις υπάρχουν ήδη στο blog. Τόσο για τη για τη ROM του Cyanogen, την οποία σχολιάζουμε τώρα, όσο και για τηrooted ελληνική ROM (η οποία είναι εξ ολοκλήρου δική μου δουλειά - αναφέρομαι στο rooting και packaging). Εννοείται ότι αν θέλεις να γράψεις οδηγούς, είσαι ελεύθερος να το κάνεις. Ωστόσο, εφόσον βασιστείς στους δικούς μου οδηγούς, το μόνο που ζητάω είναι να δοθούν τα κατάλληλα credits.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σε αυτό το blog έχεις καλύψει όλες τις περιπτώσεις συσκυών HTC Magic και rom που αυτά έχουν ή μπορεί να πάρουν. Ο λόγος που θέλω να φτιάξω ή καλύτερα να αντιγράψω τους δικούς σου , προσθέτοντας μερικά πράγματα για τελείως αρχάριους είναι για να καλύψω και αυτούς και όχι για να πάρω εγώ κάποια credit. Σε όλες τις περιπτώσεις που δίνω σε κάποιον μια οδηγία ή βοήθεια και την έχω αντλήσει από εδώ πάντα υπάρχει link είτε στο blog σου είτε στο myphone .Είμαι ο χρήστης voyager13 στο navimania και το myphone. O λόγος που ζητώ την γνώμη σου είναι γιατί πρώτα απ΄ολα εκτιμώ την δουλεία σου και σε καμμία περίπτωση δεν θέλω να την καπηλευτώ. Τέλος εάν θέλεις μπορώ να σου τους στείλω να μου πεις και πάλι την άποψη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το HTC_IME mod δεν δουλευει.. Απο κονσολα μου κολλαει.εκτος κι αν ειμαι ανυπομονος και οντως πρεπει να περιμενω κανα 5λεπτο.. Απ την SD που το εγκατεστησα μεσω app manager,οπως και το clicker παλι δεν δουλευει. Ενεργοποιειται απ το Settings αλλα οταν κανω click σε κενο πεδιο στα SMS δεν το εμφανιζει.(εννοειται το εχω επιλεξει σαν input method). Καμια ιδεα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δημητρη το μονο που χρειαζεται να κανεις ειναι κατω απο τους οδηγους να βαλεις το ονομα ή το παρων site για να φανει και λιγο παραπερα σε αυτους που δε το γνωριζουν το site η δουλεια του Βασιλη

    Ontopic τωρα,
    η rom ειναι αρκετα καλη και δουλευει μια χαρα, την εχω απο την εκδοση test3 αν θυμαμαι καλα και ειναι αρκετα σταθερη. Καθε φορα περναγα απο πανω την νεοτερη εκδοση και ολα ειναι μια χαρα!

    Ας περιμενουμε λοιπον το επομενο δωρακι του Cyanogen κι αν αυτα που λεγονται οτι froyo=5 (ή 6)* eclair τοτε δε θα χρειαστει να αλλαξουμε κινητο ποτε ( Το ποτε ειναι σχετικο βεβαια )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @George

    Εγώ ακολούθησα τον παλιό οδηγό του Βασίλη που έχει εδώ για το htc ime και λειτούργησε κανονικά.

    @odoiporos

    To κάνω με κάθε ευκαιρία και εννοείτε θα το κάνω και τώρα.
    Το USB σας δουλεύει κανονικά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @George

    Σου σύστησα το παραπάνω HTC_IME, γιατί οι developers στο xda το έχουν προσαρμόσει για καλύτερη γραφική απεικόνιση. Δοκίμασε τον οδηγό εδώ που χρησιμοποίησε και ο Δημήτρης και απ' ό,τι φαίνεται δούλεψε κανονικά.

    @Dimitris

    Δημήτρη, σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι έχεις πρόθεση να καπηλευτείς τους οδηγούς μου. Αν είχες τέτοια πρόθεση δε θα με ρωτούσες, απλά θα το έκανες. Όπως σου είπα και παραπάνω, μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις κι αν θέλεις να τους δω κι εγώ θα είναι μεγάλη μου χαρά. Εξάλλου, αυτό το blog σκοπό έχει να βοηθήσει όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο Android, οπότε κάθε τέτοια προσπάθεια πρέπει να ενισχύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. οι 4 λογοι που αφησα την cyanogen rom:

    - usb mounting, αρκετα προβληματικο, οποτε θελει δουλευει
    - camera, οπως ειναι γνωστο ηδη, οι πολλες συνεχομενες φωτο ή βιντεο, κολανε το κινητο και επανερχεται μονο με βγαλσιμο της μπαταριας!
    - 3G/wifi συνδεσεις, πολλα προβληματα με οτι και αν δοκιμασα
    - ειναι μονο για το παλιο radio

    ολα τα παραπανω καθιστουν τη ρομ αυτη ακαταλληλη για καθημερινη χρηση συμφωνα με τις δικες μου αναγκες
    ειλικρινα πιστευω οτι βιαστηκε να τη χαρακτηρισει ως "final"
    καλως να ορισει μια νεα εκδοση που να διορθωνει εστω κατι απο αυτα που ανεφερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ Βασίλης
    Πολύ ωραια μου τα λες, να δούμε και στην πράξη τι θα κάνω.. το sdk ok, τους "κατάλληλους οδηγους" που θα τους βρω;
    ευχαριστώ και παλι.

    @ Anestis
    Έκανες καθαρή εγκατασταση ή έβαλες την final πάνω σε μια ή περισσότερες test; Για το 3g/wifi τι προβλήματα είχες και τι εννοείς "ό,τι και αν δοκίμασες";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @Adagio

    * Κατέβασε το androidSDK και αποσυμπίεσέ το, όπου θέλεις στο Mac σου.
    * Στη συνέχεια πήγαινε στο home και βρες το .bash_profile. Πρόσθεσε στο τέλος τη διαδρομή για το φάκελο tools του AndroidSDK πχ home/adagio/androidsdk/tools
    Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό, ωστόσο αρκετά χρήσιμο, γιατί θα σου επιτρέπει να τρέχεις τις διάφορες εντολές (adb, fastboot) από οποιοδήποτε φάκελο και όχι μόνο από το tools του androidsdk.

    Απ' όσο είδα δε χρειάζεται να βάλεις drivers. Θα αναγνωριστεί αυτόματα. Απλά τρέξε την εντολή:
    ./adb devices
    για να δεις αν όντως αναγνωρίζει τη συσκευή σου. Αν σου βγάλει κάποιο error πες μου, για να το κοιτάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μεχρι στιγμής για την ρομ έχω να πω τα εξής προβλήματα. To launcher pro δουλεύει μεν αλλά εξαιτίας του (αποδεδειγμένα)δεν δουλέυουν άλλα προγράμματα (sygic , copilot κ.α.)που πριν δούλευαν κανονικά . Το 3g δουλεύει μεν αλλά δεν βλέπω πλέον H αλλά κάποια Εdge και 3G μόνο. To bluetooth δεν έχει πρόβλημα στην αποστολή , βέβαια το κουμπί του ακουστικού δεν δουλεύει για απάντηση κλήσης (για επανάκληση δουλεύει ). Το usb φορτίζει αλλά δεν κάνει sync ούτε mount. Aυτά προς το παρόν η ρομ μένει, στην 1.5 πολύ δύσκολα θα γυρίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. γεια σου φίλε Βασίλη (απ'ότι κατάλαβα εισαι ο διαχειριστής του blog). Εγκατέστησα την ROM του CYANOGEN σύμφωνα με τις οδηγίες σου. Αλλα εκει που σου βγάζει το android και σου λεει να συνδεθεις στο google account μου πετάει αυτο το μήνυμα "You don't have a SIM card installed in the phone, so it can't connect to a mobile network for voice or data services. You can connect to a Wi-Fi network without a SIM." Η κάρτα ειναι COSMOTE 3G και ειναι κανονικά στη θέση της.

    TI NA KANΩ ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ακυρο είχα βάλει ανάποδα την SIM. Συγγνώμη είχα συνηθίσει απο παλαιότερα κινητά στα οποία η SIM "κούμπωνε" μονο απο μια πλευρά. ΧΑΧΑ συγγνώμη και πάλι :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δεν πειράζει! Συμβαίνουν κι αυτά καμιά φορά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Παρεπιμπτόντως να σας πω μαγκες οτι ειναι πανέμορφη η ROM του Cyanogen. Και γρήγορη κιολας.

    Εχω βάλει καμια 30αρια προγραμματα και δεν καταλαβαίνει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. το google add on. είναι port για το νεο radio?
    δηλαδή την περνάω όπως είμαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Eίναι οι εφαρμογές της Google (market , gmail κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Λοιπον ολα καλα, το περασα σε windows τελικα, εβαλα και το google addon και το πληκτρολογιο.
    παρατηρησεις μεχρι στιγμης:
    1. μου λειπει στο dialer που πατουσα αριθμους και εβγαζε τις επαφες με τα αντιστοιχα γραμματα.
    2. δεν δουλευει το end button σε λειτουργια home, then sleep απο το spare parts.
    3. Απο ταχυτητα μικρη διαφορα προς το καλυτερο
    4. Το λαμπακι αναβει πρασινο πριν φορτισει πληρως η μπαταρια και μοιαζει να ξεφορτιζει ανομοιομορφα.
    5. Το wifi παρουσιαζει μεγαλη ασταθεια. αποσυνδεεται ολη την ωρα και καποιες φορες αποτυγχανει να συνδεθει.
    6. Δεν υπαρχει το market enabler. Μπορώ να το βαλω απο καπου; υπαρχει καποιο αλλο προγραμμα για το 2.1 ή καποια ρυθμιση που δεν γνωριζω;

    αυτα προς το παρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το market enabler μπορείς να το κατεβάσεις από τη σελίδα του σχετικού project. Το αποθηκεύεις στην κάρτα SD και το εγκαθιστάς με το Astro File Manager ή από τον υπολογιστή με την εντολή:
    adb install name.apk
    όπου name.apk το όνομα του αρχείου που θα κατεβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Kαλησπέρα,

    Να ρωτήσω εάν το flash λειτουργεί στον browser κανονικά ή πρέπει να κάνω κάτι για να λειτουργήσει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ο flash player της Adobe λειτουργεί μόνο στην έκδοση 2.2 του Android. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει κάτι να κάνεις.

    Η HTC στις Sense εκδόσεις του Android έχει ενσωματώσει software που εμφανίζει (στοιχειωδώς) flash. Εναλλακτικά, μπορείς να εγκαταστήσεις τον skyfire, ο οποίος επίσης εμφανίζει περιεχόμενο flash, αλλά όχι πάντα και όχι με τον τρόπο που αυτό εμφανίζεται στο PC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σε ευχαριστώ Βασίλη.Είδα και τι είναι το wiki στη σελίδα του cyanogen όντως νομίζω ότι είναι το πιο πρακτικό για την δημιουργία οδηγών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Οκ, το έβαλα, αλλα τα paid apps ειναι κλειδωμένα και το SupSetup δεν φαίνεται να παιζει σε αυτό το Rom. Καμιά ιδέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Για να μπορέσεις να δεις τις paid εφαρμογές, θα πρέπει να εγκαταστήστεις το Market enabler.

    Το SupSetup δεν ξέρω τι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Με συγχωρειτε που γυρναω πισω.. αλλα περιμενω την final για να βαλω την 5.0.8. και μεχρι τοτε ανακαλυψα κατι ακομα που δεν υπαρχει στην 5.0.7 και δεν το ειδα πουθενα στα changelogs της 5.0.8.. στην myHero που ειχα πριν και ειχε SenseUI, σε καθε contact ειχε επιλογη για να το κανεις link με το facebook profile ή και με το flickr.. μπορω να το κανω αυτο καπως και στην 5.0.7? υπαρχει καποια ρυθμιση ή καποια εφαρμογη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. To link gia to google add on den leitourgei... kamia idea??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή