Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Update: Cyanogen v5.0.7-DS-test7 (HTC Magic 32A/32B, HTC Dream)

Δόθηκε σε κυκλοφορία η test7 έκδοση του Cyanogen. Σύμφωνα με τον Cyanogen θα είναι η τελευταία δοκιμαστική έκδοση. Μπορείτε να δείτε τις αλλαγές που έχουν γίνει εδώ. Όσοι δεν έχετε εγκαταστήσει την test6 ή προηγούμενες, μπορείτε να δείτε τις απαραίτητες οδηγίες εδώ, για να εξοικειωθείτε με τη διαδικασία. Δε χρειάζεται να εγκαταστήσετε την test1, αλλά μπορείτε απευθείας να εγκαταστήσετε την test6.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Η συγκεκριμένη ROM δουλεύει μόνο με το παλιό radio 3.22.xx.xx. Όσοι έχετε radio 6.35.xx.xx θα πρέπει να αλλάξετε radio και SPL, για να βάλετε τη συγκεκριμένη ROM.

Εάν έχετε ήδη προηγούμενη έκδοση της Cyanogen v5.0.7 στο κινητό σας και θέλετε να βάλετε την καινούρια έκδοση, χωρίς να κάνετε Wipe ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα (οι κάτοχοι HTC Magic 32B και HTC Dream δεν πρέπει να εγκαταστήσετε το port για HTC Magic 32A, αλλά μόνο το αρχείο της ROM):
  • Κατεβάστε τη ROM (mirror) (MD5Sum: 9ea83c56a90702c157990515e88b29c4) και το port για 32Α Magic και αποθηκεύστε τα στην κάρτα SD.
  • Σβήστε το κινητό και μπείτε σε recovery mode (κρατήστε πατημένο το Home και πατήστε στιγμιαία το Power).
  • Κάντε nandroid backup.
  • Επιλέξτε το "Flash zip from sd card" και στη συνέχεια το update-cm-5.0.7-DS-test7-signed.zip. Όταν ολοκληρωθεί αυτό, επαναλάβετε τη διαδικασία για το bc-5.0.7-test7-ebi1-signed.zip
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, επιλέξτε το "Reboot". Το κινητό σας θα κάνει επανεκκίνηση και θα έχετε την τελευταία έκδοση της ROM του Cyanogen.

Βάλατε την ενημέρωση; Πώς σας φάνηκε; Πείτε μας στα σχόλια.

2 σχόλια:

  1. Βασιλη αυτη η αλλαγη στο changelog τι σημαινει;

    D/S: raise min cpufreq to 245MHz (Wes Garner)

    βασικα δεν ξερω τι ειναι το D/S

    αν δηλ. ο minimum χρονισμος της cpu ειναι τα 245MHz, δεν θα εχουμε λογικα μεγαλυτερη καταναλωση στην μπαταρια;

    zzzzz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το D/S είναι από το Dream/Sapphire, που είναι το G1 και το Magic αντίστοιχα.

    Αυξάνοντας την ελάχιστη συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή αυξάνεις και την κατανάλωση ενέργειας. Το ποσοστό αυτής της αύξησης στην κατανάλωση πιθανότατα είναι αμελητέο, αφενός γιατί η συχνότητα είναι μικρή αφετέρου γιατί μεγαλύτερη σημασία έχει η μέγιστη συχνότητα λειτουργίας, όπου η κατανάλωση είναι σημαντικά μεγαλύτερη.

    Από την άλλη, πιθανότητα αύξησαν τη συγκεκριμένη παράμετρο, για να αντιμετωπίσουν κάποιο ή κάποια bugs που πιθανότατα σχετίζονται με την κατάσταση sleep του κινητού.

    Όπως και να έχει, δε νομίζω ότι η συγκεκριμένη αλλαγή θα έχει μετρήσιμη διαφορά στην κατανάλωση μπαταρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή