Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Update: Cyanogen v5.0.8-DS final (HTC Magic 32A/32B, HTC Dream)

Ο Cyanogen έδωσε σε κυκλοφορία την τελική έκδοση 5.0.8 της ROM του. Οι αλλαγές είναι πολλές και τα σχόλια σχετικά με τη ROM είναι ιδιαίτερα κολακευτικά. Ξεχωρίζω την προσθήκη του ADWLauncher του Ander Webbs ως τον default launcer (τις ρυθμίσεις του θα τις βρείτε στο μενού των ρυθμίσεων της συσκευής) καθώς και τη δοκιμαστική προσθήκη φωνητικής κλήσης μέσω ακουστικού bluetooth.

Όσοι δεν έχετε εγκαταστήσει την 5.0.7 final ή προηγούμενες, μπορείτε να δείτε τις απαραίτητες οδηγίες εδώ, για να εξοικειωθείτε με τη διαδικασία. Δε χρειάζεται να εγκαταστήσετε την test1, αλλά μπορείτε απευθείας να εγκαταστήσετε την τελική έκδοση.
  • Για όσους έχουν radio της σειράς 6.35.x.x
Δεν έχει γίνει ακόμα port της v5.0.8 test5 για το καινούριο radio. Μόλις γίνει, θα ενημερωθεί κι ο οδηγός. Εάν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε radio και SPL, για να βάλετε τη συγκεκριμένη ROM.
  • Για όσους έχουν radio της σειράς 3.22.x.x
Εάν έχετε ήδη προηγούμενη έκδοση της Cyanogen v5.0.7 στο κινητό σας και θέλετε να βάλετε την καινούρια έκδοση, χωρίς να κάνετε Wipe ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα (οι κάτοχοι HTC Magic 32B και HTC Dream δεν πρέπει να εγκαταστήσετε το port για HTC Magic 32A, αλλά μόνο το αρχείο της ROM). Όσοι αποφασίσετε να προχωρήσετε σε "καθαρή" (με wipe) εγκατάσταση κι όχι αναβάθμιση, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε και το google add on (mirror) (με "Flash zip from sd card" από τη recovery). Η διαδικασία εγκατάστασης έχει ως εξής:
  • Κατεβάστε τη ROM και το port για 32Α Magic και αποθηκεύστε τα στην κάρτα SD.
  • Σβήστε το κινητό και μπείτε σε recovery mode (κρατήστε πατημένο το Home και πατήστε στιγμιαία το Power).
  • Κάντε nandroid backup.
  • Επιλέξτε το "Flash zip from sd card" και στη συνέχεια το update-cm-5.0.8-DS-signed.zip. Όταν ολοκληρωθεί αυτό, επαναλάβετε τη διαδικασία για το bc-5.0.8-ebi1-signed.zip.
    Σημείωση: Σε αυτό το σημείο, εάν κάνετε "καθαρή" εγκατάσταση, εγκαταστήστε το google add on με "Flash zip from sd card".
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, επιλέξτε το "Reboot". Το κινητό σας θα κάνει επανεκκίνηση και θα έχετε την τελευταία έκδοση της ROM του Cyanogen.
Βάλατε την ενημέρωση; Πώς σας φάνηκε; Πείτε μας στα σχόλια.

22 σχόλια:

  1. καληπσερα ,εβαλα τη καινουρια rom του Cyanogen,καλη φαινεται ,αλλα εγω θελω το παλιο contacts του Rav 1.6.3 ,μπορω να το περασω σε αυτη τη rom? ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Βασίλη, πέρασα την Cyanogen και δείχνει πολύ καλή, θα ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με τις ρυθμίσεις APN θέλω να μπαίνει στο internet μόνο με wifi. Πάω στις ρυθμίσεις και δεν μπορώ να απενεργοποιήσω τη σύνδεση μέσω δικτύου cosmote...plz help
    Ευχαριστώ, και πάλι μπράβο για την καλή δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι τα κατάφερα με το APN, εγκατέστησα το προγραμματάκι. Το τελευταίο θεμα που έχω αφορά το συγχρονισμό, δεν συγχρονίζει ώστε να περάσω τον κατάλογο από το outlook. Και πάλι ευχαριστώ και σορυ που σε πρήζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @stel

    Δεν είμαι σίγουρος σχετικά με το αν θα δουλέψει η εφαρμογή contacts στη ROM του Cyanogen. Κάνε ένα nandroid backup προτού δοκιμάσεις κάτι και στη συνέχεια κατέβασε την εφαρμογή από εδώ και ακολούθησε τις οδηγίες που υπάρχουν στην ίδια σελίδα.

    @Γιάννης
    Στη ROM του Cyanogen δεν υπάρχει το προγραμματάκι της HTC (HTC Sync) για συγχρονισμό.

    Έχω γράψει ένα μίνι οδηγό εδώ για το πως θα το εγκαταστήσεις. Εάν δε δουλέψει το αρχείο που έχω σ' εκείνον τον οδηγό,
    θα πρέπει να το πάρεις από κάποια άλλη ROM (πχ την Pure του Sanpei) και να το εγκαταστήσεις στο κινητό σου. Τα αρχεία που θα χρειαστείς είναι το PCSCII.apk και PCSCII.odex. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει ο συγχρονισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπα δε δουλεψε (forced closed)και δε εβρισκα και το apk του Cyanogen για να το ξαναπερασω, επιστροφη σε Amon Rav 1.6.3 ,ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά σου φίλε,
    Πολύ καλός ο οδηγός σου αλλά έχω το εξής πρόβλημα. Εγκατέστησα τη ROM κι όλα καλα εκτός του ότι δεν μπορώ να συνδεθώ με τον λογαριασμό μου της google. Είτε προσπαθώ μέσω ΑΡΝ είτε μέσω wifi. Έχεις καμιά ιδέα;

    Ευχαριστώ
    Κώστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υποθέτω ότι έχεις εγκαταστήσει το google add on. Εάν δεν το εγκατέστησες, επανέλαβε τη διαδικασία από την αρχή. Διαφορετικά, μπες σε recovery και κάνε Wipe > Wipe Data/Factory Reset. Λογικά, θα λυθεί το πρόβλημά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ για την απάντηση. Το έχω εγκαταστήσει, έκανα ξανά εγκατάσταση με wipe αλλά τπτ. Δοκίμασα και wipe -> Wipe data/factory reset αλλά και πάλι τπτ. Σαν να μην προσπαθεί καν να συνδεθεί. Η πλάκα είναι οτι τα terms and license της Google πού είναι ακριβώς κάτω από το password τα φορτώνει από το internet κανονικά. Επιστρέφω στην παλιά ROM λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά το κατάφερα!!!Το πρόβλημα ήταν οτι επειδή έκανα καθαρή εγκατάσταση, η ημερομηνία ήταν 13/9/1903, και διάβασα κάπου στο wiki του Cyanogen ότι αυτό δημιουργεί γενικά πολλά προβλήματα με apps.Σημείωσε το στον οδηγό για πιθανούς άλλους που θα έχουν το ίδιο πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μετα απο 3 αλλαγες σε εκδοσεις cyanogen ωραια δεν λεω αλλα σαν την δικια του εκδοση δεν εχει ..
    υπαρχει τροπος να παω πισω στην εκδοση του κινητου μ? να το κανω οπως πριν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπάρχουν δύο τρόποι. Εάν τρέξεις το RUU που μπορείς να κατεβάσεις από τη σελίδα της HTC, θα εγκατασταθεί η ROM που είχες αρχικά στο κινητό σου. Ωστόσο, θα ξανακλειδώσει το SPL σου. Εάν θέλεις να εγκαταστήσεις την αρχική ROM αποφεύγοντας το συγκεκριμένο θέμα, ακολούθησε τις οδηγίες που υπάρχουν εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το θεμα μου ομως ειναι οτι το κινητο δεν εχει το htc sync πως θα περασω RUU ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εάν βάλεις το κινητό σε fastboot και τρέξεις το RUU στο PC σου (θα πρέπει να έχεις το HTC Sync και τους drivers του κινητού εγκατεστημένους), θα μπορέσεις να εγκαταστήσεις την επίσημη ROM από το RUU.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. βασιλη εισαι απλα απιστευτος !!! μπραβο σου !για ολα και την βοηθεια!!!!
    οποτε θελεις κερναω καφεδακι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για σας που υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για να περάσω τι ρομ?
    το Radio είναι 5,09........
    Θα διαγραφούν οι εφαρμογές του κινητού και γενικά ότι έχει μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν υπάρχει radio 5.09 και αναλυτικές οδηγίες μπορείς να δεις εδώ. Πρέπει να σου πω ότι η τελευταία ROM του Cyanogen είναι η 6.1 final. Μπες στο site του για τα σχετικά αρχεία και περισσότερες λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για και συγνώμη που ξανά γράφω προσπάθησα να περάσω με το ROM manager την cyanogenmod 6.1.1 την περνάει αλλά κάνει συνεχεία σαν επανεκκίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν υπάρχει 6.1.1 για Magic (εκτός κι αν έχεις Nexus one).

    ΑπάντησηΔιαγραφή