Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Ελληνικό πληκτρολόγιο HTC_IME

Προετοιμασία

Για τις παρακάτω ενέργειες χρειάζεται το Android SDK. Εάν δεν το έχετε εγκαταστήσει, δείτε τις οδηγίες σε προηγούμενο post.

Εγκατάσταση

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το πληκτρολόγιο της HTC στο Magic σας θα χρειαστεί να κατεβάσετε  αυτό το αρχείο (mirror) και να το αποσυμπιέσετε. Αντιγράψτε το HTC_IME.apk στην κάρτα σας και το αρχείο com.htc.android.htcime_preferences.xml στο φάκελο C:\androidsdk\tools στο PC σας. Στη συνέχεια, εάν δεν είναι ήδη ενεργοποιημένο, ενεργοποιήσετε την εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστη πηγή (Menu->Settings->Applications->Unknown Sources ή στα ελληνικά Μενού->Ρυθμίσεις->Εφαρμογές->Άγνωστες πηγές).
Με ένα file manager (πχ Astro Manager) πηγαίντε στην κάρτα και εγκαταστήστε το HTC_IME.apk που έχετε ήδη αντιγράψει εκεί. Κατόπιν, πηγαίντε στις ρυθμίσεις (Locale & text ή Τοπικές ρυθμίσεις & κείμενο) κι επιλέξτε το Touch Input. Σε αυτή τη φάση, εάν πάτε να πληκτρολογήσετε κάτι, θα δείτε ότι υπάρχει μόνο το αγγλικό πληκτρολόγιο. Γι’ αυτό θα πρέπει να κάνουμε μια μικρή αλλαγή στις ρυθμίσεις του HTC_IME.  Συνδέστε το κινητό στο PC με το USB καλώδιο και ανοίξτε ένα τερματικό (command prompt). Στη συνέχεια πληκτρολογήστε:
cd c:\androidsdk\tools
και
adb push com.htc.android.htcime_preferences.xml /data/data/com.htc.android.htcime/shared_prefs/com.htc.android.htcime_preferences.xml

Το παραπάνω πρέπει να γραφεί ως μια εντολή.

Κάντε επανεκκίνηση στο κινητό σας και θα έχετε το πληκτρολόγιο της HTC με ελληνικά.

3 σχόλια:

  1. Ευχαριστω για το info.Με αυτον τον τροπο το χα βαλει και παλιοτερα απλα μου γυαλισε το ματι το ΗΤC_IME hire και ηθελα να δω τι παιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείς να δοκιμάσεις να το εγκαταστήσεις. Δεν το έχω δοκιμάσει και δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά, αν θα δουλέψει. Ωστόσο, δεν πρόκειται να δημιουργηθεί και κάποιο πρόβλημα. Στη χειρότερη περίπτωση δε θα δουλέψει.

    Εναλλακτικά, σου προτείνω το Multiling keyboard.

    ΑπάντησηΔιαγραφή