Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Update: VmaSense32A 0.2

Είναι έτοιμη η 0.2 έκδοση της VmaSense. Με τις αλλαγές που ενσωματώνει, σε σύγκριση με την 0.1 πιθανότατα θα έπρεπε να πάρει τον αριθμό 0.5. Αυτές είναι κυρίως αλλαγές κάτω από το καπό, αλλά θα δείτε σημαντική διαφορά στην ταχύτητα. Οι κυριότερες είναι οι παρακάτω:

- Νέος kernel γραμμένος από τον CursorDroid (χρήση κατόπιν αδείας του) τον οποίο κι ευχαριστώ θερμά.
- Αλλαγές στο αρχείο ρύθμισης του GPS, ώστε ο συγχρονισμός να γίνεται με ευρωπαϊκούς time servers κι όχι Αμερικάνικους για αύξηση της ταχύτητας λειτουργίας a-GPS.
- Μερικές προσθήκες στα ringtones.
- Προσθήκη εφαρμογών για wired και wireless tether (μπορείτε να τις απεγκαταστήσετε από τη διαχείριση εφαρμογών).
- Προσθήκη του jbed για όσους χρειάζονται java (δεν μπορείτε να την απεγκαταστήσετε).

ΠΡΟΣΟΧΗ!!
Η συγκεκριμένη ROM έχει δοκιμαστεί συστηματικά στο κινητό μου. Εάν την εγκαταστήσετε στο κινητό σας, το κάνετε με δική σας ευθύνη και δεν είμαι υπόλογος σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Ακολουθήστε με προσοχή τις οδηγίες.

Όσοι θέλετε να εγκαταστήσετε τη VmaSense και έχετε radio 3.22.20.17, θα πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε το radio 6.35.07.29 και το SPL 1.76.2007 και τη νέα, τροποποιημένη για radio της σειράς 6.35 recovery ROM του Amon_RA. Στη συνέχεια ακολουθείστε τον παρακάτω οδηγό.

Προσοχή! Όλα τα δεδομένα που υπάρχουν στο κινητό σας (όχι στην κάρτα) θα διαγραφούν. Εάν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Titanium Backup (για root χρήστες), για να κάνετε backup των εφαρμογών σας πριν την εγκατάσταση της VmaSense και να τις επαναφέρετε στη συνέχεια.

Όσοι έχετε την επίσημη ελληνική ROM ή την CursorSense (ή οποιαδήποτε με radio της σειράς 6.35 και SPL 1.76.2007) μπορείτε να εγκαταστήσετε τη VmaSense 0.1 ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα. Προτείνω πριν κάνετε την εγκατάσταση, να κάνετε Wipe από fastboot mode γράφοντας σε τερματικό (command prompt) στο PC σας:
fastboot erase system -w
Στη συνέχεια ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
  1. Κατεβάστε αυτό το αρχείο (mirror)(MD5SUM: 17059a539b42305934fac597940fc9d3) και αντιγράψτε το στην κάρτα σας.
  2. Σβήστε το κινητό σας.
  3. Μπείτε σε recovery mode πατώντας το πλήκτρο “Home” και “Power”.
  4. Κάντε nandroid backup.
  5. Κάντε Wipe επιλέγονας Wipe στην αρχική οθόνη κι έπειτα Wipe data/Factory reset. (παραλείψτε αυτό το βήμα, εάν έχετε χρησιμοποιήσει το "fastboot erase system -w" παραπάνω)
  6. Επιλέξτε το Flash update from sd card και στη συνέχεια το αρχείο που πριν από λίγο αντιγράψατε στην κάρτα σας.
  7. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία κάντε επανεκκίνηση.
Για οποιαδήποτε απορία ή παρατήρηση αφήστε σχόλιο.

31 σχόλια:

  1. h vmansense 32a 0.2 ekane ekinisi sto magic mou basili eise apsogos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δοκίμασα 3 φορές να την εγκαταστήσω και πάντα την πρώτη φορά όταν πάω να συνδεθώ πρώτη φορά (στο gmail) κολλάει το κινητό και κάνει επανεκκίνηση, μετά όλα καλά! είναι λογικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι, δεν είναι λογικό. Το έχω κάνει 3 φορές και δε μου έκανε το παραμικρό. Κάνε format την κάρτα σου και επίσης χρησιμοποίησε το fastboot erase system -w, για να είσαι σίγουρος ότι δεν έχει μείνει κάτι από προηγούμενη εγκατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτό έκανα!!! τώρα δουλέυει καλά.... αφήνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σήμερα αφού μιλούσα περίπου 1 ώρα, μου πάγωσε η οθόνη και έκανε restart μόνο του 3 φόρες συνεχόμενες μετά μια χαρά. του ξαναπέρασα την ROM από την αρχή και έκανα erase, αλλά πάλι όταν βάζω στην αρχή τα στοιχεία μου το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πάγωμα της οθόνης σου και το restart, πιθανότατα έχει να κάνει με κάποιον failsafe μηχανισμό που υπάρχει για τη θερμοκρασία του radio chip ή με κάποιο bug της HTC ή κάποιας άλλης εφαρμογής. Φαντάζομαι ότι έχεις χρησιμοποιήσει το κινητό, για να μιλήσεις ενώ έχει εγκατεστημένη τη ROM μου. Σε καμία περίπτωση, το λέω κατηγορηματικά, δε φταίει η ROM.

    Σχετικά με το δεύτερο θέμα που αναφέρεις, δεν μπορώ να σου πω κάτι επιπλέον απ' όσα σου είπα παραπάνω. Δεν μπορώ να το αναπαράγω, σε 'μένα εγκαθίσταται και ρυθμίζεται μια χαρά. Έχω ρωτήσει κι άλλους που την εγκατέστησαν και κανένας δεν έχει αναφέρει κάτι τέτοιο. Μπορείς αν θέλεις να επιστρέψεις στην 0.1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα γυρίσω στην 0,1. ίσως η επόμενη έκδοση δεν μου κάνει νερά.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έβαλα την 0.2, πολύ καλή δουλειά και ευτυχώς έχει και το tethering ενσωματωμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σ' ευχαριστώ Άρη. Ask and you shall receive :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ευχαριστω Βασιλη για την πολυτιμη βοηθεια σου. εβαλα την vmasense 0.2, απλα τελεια! πολυ καλη δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μόλις εγκατέστησα το VmaSense32A 0.2 ROM και όλα δουλεύουν μια χαρά. Μόνο ένα πρόβλημα βρήκα με το Market. Ενώ πρίν με το original ROM έβρισκα το Destinator (σαν Trial) τώρα δε μπορώ να βρώ ούτε αυτό.
    Και αυτός ήταν και ο λόγος που έκανα το update, για να μπορέσω να βρω την paid έκδοση.
    By the way... Τέλεια δουλεία και στο ROM και στα tutorials. Πραγματικά συγχαρητήρια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα Κώστα. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    Μόλις έψαξα το destinator στο κινητό μου. Το βρίσκει κανονικά. Δεν έχω χρησιμοποιήσει το Market enabler. Κάνε μια επανεκκίνηση το κινητό σου και δοκίμασε ξανά. Εάν δε δουλέψει κι αυτό, πήγαινε στις Ρυθμίσεις -> Εφαρμογές -> Διαχείριση εφαρμογών κι εκεί βρες το Market. Επέλεξέ το και στη συνέχεια πάτησε το "Διαγραφή της προσωρινής μνήμης". Στη συνέχεια ξαναπροσπάθησε να ψάξεις για το Destinator.

    Πριν κάνεις οτιδήποτε φρόντισε να έχεις κάνει nandroid backup. Πες μου πως πήγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δοκίμασα και τα δύο. Έκανα επανεκκίνηση και έσβησα τη προσωρινή μνήμη. Μήπως πρέπει να διαλέξω κάποιο συγκεκριμένο fake δίκτυο από το Market Enabler ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όχι. Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι free. Αν βλέπει άλλες free εφαρμογές, δεν υπάρχει λόγος να μη δει κι αυτή. Εάν έχεις ήδη χρησιμοποιήσει το Market Enabler κάνε επαναφορά των αρχικών σου ρυθμίσεων ή πήγαινε στο tab "Set custom" και βάλε την τιμή 20205.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πιθανότατα μια "καθαρή εγκατάσταση" να λύσει το θέμα. Παρόλα αυτά πήρα από το δικό μου κινητό την εφαρμογή και την ανέβασα στο mediafire. Κατέβασέ την και αποθήκευσέ την στην κάρτα σου. Μετά με κάποιον file explorer πχ Astro Manager, εγκατέστησέ την στο κινητό. Νομίζω ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα. Εάν δεν το έχεις ήδη κάνει, στις Ρυθμίσεις -> Εφαρμογές θα πρέπει να έχεις επιλέξει το "Άγνωστες πηγές"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το trial το είχα και ήθελα τη paid έκδοση. Γι'αυτο και έκανα το update. Θα δοκιμάσω να το εγκαταστήσω πάλι και θα δω.
    Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για να πάρεις την paid έκδοση πρέπει να μπεις στο http://www.destinatornavstore.com/storev2/index.jsp, να ανοίξεις λογαριασμό και μετά να την αγοράσεις από εκεί. Δεν την αγοράζεις από το Market από το οποίο κατεβάζεις μόνο την trial έκδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από εκεί αγοράζεις τους χάρτες. Τους έχω αγοράσει ήδη. Το Map Browser το κατεβάζεις από το Market. Γράφτηκα στο site και στις οδηγίες λέει να κατεβάσω τη paid έκδοση του Interface.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η VmaSense 0,2 είναι η πρώτη custom rom που πέρασα στο magic μου.Ως πρωτάρης και ψιλοάσχετος με android ακολούθησα τους οδηγούς σου και ήδη τρέχει 2 μέρες άψογα μέχρι στιγμής.Σ'ευχαριστώ πολύ για όλη τη δουλειά που κάνεις,συνέχισε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. εκανα μια βλακεια και αντεγραψα το αρχειο .zip της vmasense στο φαεκελο του androidsdk αντι για την καρτα μνημης.και τωρα κανει συνεχεια reboot. τι μπορώ να κανω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. οκ τελικα τα καταφερα και το εβαλα... πολύ καλή δουλειά βασίλη μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. φίλε βασιλή συγχαρητήρια για την δουλειά σου και ευχαριστώ πολύ που έκανες το κινητό μου ποιο όμορφο και λειτουργικό, όλα δουλεύουν άψογα !!!

    Μια παρατήρηση μόνο, για τον οδηγό αν επιτρέπεις. Εκεί που λές :
    "1 Κατεβάστε αυτό το αρχείο (mirror)(MD5SUM: 17059a539b42305934fac597940fc9d3) και αντιγράψτε το στην κάρτα σας.
    2 Σβήστε το κινητό σας.
    3 Μπείτε σε recovery mode πατώντας το πλήκτρο “Home” και “Power”. "

    Στο 1 δεν γίνεται να το αντιγράψουμε στην κάρτα γιατί ούτε το κινητό ανοίγει μιας και έχουμε κάνει wipe και ούτε βλέπουμε την κάρτα σε fastboot.
    Η διαδικασία που ακολούθησα
    1 Κατεβάστε αυτό το αρχείο (mirror)(MD5SUM: 17059a539b42305934fac597940fc9d3)
    2 Μπείτε σε recovery mode πατώντας το πλήκτρο “Home” και “Power”.
    3.Ενεργοποιήστε το USB-MS toggle για να δεί το λειτουργικό την κάρτα και αντιγράψτε το αρχείο που κατεβάσατε στο 1
    4. (συνεχίσα τον οδηγό σου)

    Ευχαριστώ και πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Kaliakatsos
    Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

    Το συγκεκριμένο post περιγράφει τη διαδικασία update και γι'αυτό δε θεώρησα ότι κάποιος θα έχει κάνει wipe. Βέβαια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για καθαρή εγκατάσταση. Φαντάζομαι αυτήν έκανες και σε αυτή αναφέρεσαι.

    Τη διαδικασία που έκανες, την αναφέρω σε άλλον οδηγό, όπου κάποιος είχε το ίδιο "πρόβλημα" και δεν ήξερε ότι μπορεί από recovery mode να έχει πρόσβαση στην κάρτα SD. Για λόγους πρακτικούς (είναι αρκετοί οι οδηγοί) δεν το άλλαξα και στους υπόλοιπους. Εξάλλου, είναι καλή πρακτική να διαβάζει κάποιος με προσοχή τους οδηγούς και να κατεβάζει όλα τα αρχεία που χρειάζονται πριν ξεκινήσει τη διαδικασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η VmaSense είναι δική μου (τροποποίηση της επίσημης ROM από την HTC) και δεν έχει καμία σχέση με το xda. Δεν πρόκεται να υπάρξει αναβάθμιση, γιατί δυστυχώς έχασα το Magic μου. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγάλω αναβαθμίσεις, χωρίς να μπορώ να τις δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Βασίλη σε ευχαριστώ μόλις έκανα root το magic μου και έβαλα τη vmasense 0.2 με τις οδηγίες σου χωρίς κανένα πρόβλημα . Να σημειώσω ότι είχα το perfected spl σε magic cosmote.Και μία ερώτηση το A2sd δουλεύει σε Magic εάν γνωρίζεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Παρακαλώ Δημήτρη.

    ΤΟ A2SD δουλεύει στο Magic, αρκεί να το υποστηρίζει η ROM. Η συγκεκριμένη, όπως και όποια βασίζεται στην επίσημη της HTC, δεν το υποστηρίζει. Η cyanogen το υποστηρίζει. Είναι θέμα του developer της custom ROM να φροντίσει για υποστήριξη ή όχι.

    Η χρήση του A2SD έχει μειονεκτήματα (χαμηλότερη ταχύτητα, επιρρέπεια σε FCs κλπ) και γι' αυτό θα σου συνιστούσα να το χρησιμοποιήσεις μόνο αν είναι πραγματικά απαραίτητο. Όσο είχα το Magic, δεν χρειάστηκα ποτέ επιπλέον χώρο, ακολουθώντας την τακτική της απεγκατάστασης όσων εφαρμογών δε μου χρειαζόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή