Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Επίσημη HTC 3.05.401.3 rooted σε ένα αρχείο

Το συγκεκριμένο αρχείο περιέχει την επίσημη HTC 3.05.401.3 και περιλαμβάνει μόνο τις εξής αλλαγές:
  • Είναι rooted
  • Περιέχει τις ρυθμίσεις internet και MMS για τις ελληνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας
  • Περιέχει ρυθμίσεις για την Ευρώπη σε σχέση με το gps

Σε ποιους απευθύνεται
Σε όσους θέλουν να εγκαταστήσουν την επίσημη, ελληνική ROM χωρίς επεμβάσεις στην ίδια τη ROM από μέρους μου (πλην του root και των ρυθμίσεων που αναφέρω παραπάνω). Σε όσους την έχουν εγκαταστήσει ήδη με τη μέθοδο που αναφέρεται σε αυτό το post και θέλουν να την εγκαταστήσουν ξανά με πιο εύκολο τρόπο.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το κινητό σας πρέπει να είναι 32A και να έχετε το radio 6.35.xx.xx και SPL 1.76.2007 και την τροποποιημένη για radio 6.35.xx.xx recovery του Amon_Ra. Διαφορετικά κινδυνεύετε να καταστρέψετε το κινητό σας.

Η εγκατάσταση γίνεται, όπως και στις υπόλοιπες ROM:
  1. Κατεβάστε το αρχείο HTC_3.05.401.3-signed.zip [MD5SUM:885c81ab2206e5127ad236bf84d218ad]
  2. Αντιγράψτε το απευθείας στην κάρτα σας (όχι σε κάποιο φάκελο)
  3. Μπείτε σε recovery mode.
  4. Επιλέξτε το Wipe και στη συνέχεια το Wipe data/factory reset  και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη
  5. Επιλέξτε το Flash zip from sdcard και στη συνέχεια το αρχείο HTC_3.05.401.3-signed.zip. Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να συνεχιστεί η εγκατάσταση με το πλήκτρο “Home”.
  6. Όταν ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία επιστρέψτε στο αρχικό μενού με το πλήκτρο “Back” κι επιλέξτε το Reboot

Η πρώτη εκκίνηση καθυστερεί. Αφήστε το κινητό να την ολοκληρώσει και όταν σας ζητηθεί κάντε τις απαραίτητες ρυθμίσεις.

Για οποιαδήποτε απορία ή παρατήρηση αφήστε σχόλιο.

6 σχόλια:

  1. Γεια σου απαιχτε Βασίλη με το καλύτερο blog για magic στην Ελλάδα.
    Να σε ρωτήσω: RAv1.6.3 ή HTC 3.05.401.3 rooted? Έχω την πρώτη και είναι αξιόλογα σταθερή και γρήγορη (όπως άλλωστε είχες επισημάνει και στο σχετικό σου άρθρο)Τι γίνεται με την νέα αυτή Ρομ? Είναι τουλάχιστον το ίδιο καλή με την 1.6.3 του Amon_Ra που χρησιμοποιώ ήδη?
    Το γεγονός ότι είναι ακόμη 1.5 μας χαλάει σε κάτι? Η 1.6 έκδοση είναι εκ φύσεως πιο γρήγορη και σταθερή?

    Περιμένω νέα σου!
    Και πάλι συγχαρητήρια για την υπομονή σου να κρατάς τόσο επίκαιρο το blog σου!

    Κώστας Νίκου από Πτολεμαΐδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ Κώστα για τα καλά σου λόγια.

    Από άποψη σταθερότητας και ταχύτητας θα έλεγα ότι είναι εφάμιλλες, με την 3.05.401.3 να υπολείπεται ανεπαίσθητα σε ταχύτητα.

    Το Sense UI της καινούριας ROM είναι καλαίσθητο, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου. Κάποιοι προτιμούν το default interface του Android. Εκεί που υπάρχει πρόβλημα στην καινούρια ROM, είναι στην ανταλλαγή αρχείων μέσω bluetooth, η οποία απλά δε δουλεύει. Επιπλέον, η έκδοση 1.6 σου επιτρέπει να εγκαταστήσεις το τελευταίο Google maps το οποίο δεν υποστηρίζει την έκδοση 1.5, καθώς και το Google goggles.

    Όπως καταλαβαίνεις, το αν οι διαφορές αυτές είναι σημαντικές, έχει να κάνει με τις απαιτήσεις που έχει κάποιος. Αν για παράδειγμα, δεν μπορείς να κάνεις χωρίς το bluetooth, η επιλογή της RaV Donut είναι μονόδρομος. Από την άλλη τα επιπλέον στοιχεία που έχει το Google maps (φωνητική καθοδήγηση) δεν μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε στην Ελλάδα, οπότε δεν μπορείς να στηριχτείς σε αυτό, για να κάνεις την επιλογή σου.

    Συμπερασματικά, θα έλεγα ότι οι διαφορές μεταξύ τους δεν είναι μεγάλες και η τελική επιλογή έχει να κάνει με τις δικές σου απαιτήσεις. Μπορείς να δοκιμάσεις την καινούρια ROM, κι αν δε σου αρέσει να επιστρέψεις στη RaV. Αρκεί να έχεις διάθεση να ασχοληθείς ακολουθώντας με προσοχή τους οδηγούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!
    Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και το χρόνο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν δουλεύει το market από WIFI?? Μετά την ολοκλήρωση δουλεύουν όλα κανονικά αλλά το market κάνει download μονο απο GSM/UMTS δίκτυο και όχι απο WIFI connection.??
    Υπάρχει λύση ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δουλεύει κανονικά το Market είτε χρησιμοποιείς το δίκτυο της κινητής είτε το wifi. Δεν μπορώ να ξέρω τι πήγε στραβά. Μπορεί να είναι εντελώς τυχαίο ή να έχει να κάνει με κάποια εφαρμογή που εγκατέστησες. Εάν έχεις κάποιον task manager, απεγκατέστησέ τον και δοκίμασε ξανά. Ως έσχατη λύση σου προτείνω να κάνει soft reset. Αυτό θα σ' αναγκάσει να εγκαταστήσεις από την αρχή τις εφαρμογές σου και να ξανακάνεις τις ρυθμίσεις σου, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα λύσει το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σε ευχαριστώ για τις άψογες οδηγίες σου που μου έλυσαν απορίες και τα χέρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή