Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Λύση για το perfected SPL 1.76.0009

Update:
Επινόησα ένα διαφορετικό τρόπο για root τον οποίο μπορείτε να δείτε εδώ. Σε αυτή τη μέθοδο δε χρειάζεται goldcard (για την περίπτωση που το κινητό σας δεν είναι ευρωπαϊκό) κι επιπλέον δε χρειάζεται να τρέξετε RUU και κατά συνέπεια να έχετε HTC Sync που δουλεύει. Θα χρειαστεί να έχετε εγκατεστημένο το AndroidSDK και drivers που λειτουργούν σωστά.

Υπήρξε αναφορά σε ένα πολωνικό forum ότι βρέθηκε η λύση για το perfected SPL 1.76.0009. Είναι ένα RUU αρχείο (test signed - προφανώς έχει διαρρεύσει από την HTC), το οποίο εγκαθιστά το SPL 1.76.0008. H συγκεκριμένη ROM είναι ήδη rooted κι αυτό επιτρέπει την εγκατάσταση custom Recovery ROM κι έπειτα του engineering SPL 1.76.2007. Η έκδοση της συγκεκριμένης ROM είναι η 3.05.401.1, δηλαδή είναι η ίδια με την επίσημη ελληνική 3.05.401.3 (το τελευταίο ψηφίο είναι απλά θέμα περιοχής και όχι ενδεικτικό της έκδοσης). Έλεγξα τα CID του RUU και διαπίστωσα ότι είναι απόλυτα συμβατά με το CID του ελληνικού Magic. Κατά συνέπεια, μπορείτε να τρέξετε το RUU χωρίς να χρειαστεί να φτιάξετε goldcard.

Οι παρακάτω οδηγίες προϋποθέτουν ότι έχετε ήδη εγκαταστήσει το AndroidSDK και το HTC Sync. Εάν δεν το έχετε κάνει, ακολουθήστε τις οδηγίες για την προετοιμασία.

  • Εύρεση του CID της κάρτας SD
Το συγκεκριμένο βήμα είναι προαιρετικό. Ωστόσο, προτείνω να κάνετε την παρακάτω διαδικασία για την περίπτωση που χρειαστεί να φτιάξετε goldcard. Καλό είναι να το κάνετε για όλες τις κάρτες SD που έχετε, γιατί δεν μπορεί κάποιος εκ των προτέρων να γνωρίζει ποια θα δουλέψει ως goldcard.
  1. Βάλτε την κάρτα SD στο κινητό.
  2. Κάντε backup της κάρτας στο PC.
  3. Πηγαίνετε στο Settings -> SD and Phone storage και επιλέξτε το "Unmount SD card".
    Επιλέξτε το "Format SD card".
  4. Ανοίξτε ένα τερματικό (command prompt) και πληκτρολογείστε:
cd C:\androidsdk\tools
adb shell cat /sys/class/mmc_host/mmc1/mmc1:*/cid
Θα εμφανιστεί ένας κωδικός τον οποίο πρέπει να σημειώσετε πχ στο notepad και να φυλάξετε. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΓΡΑΨΑΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ.

  • Ξεκλείδωμα του perfected SPL 1.76.0009
Η διαδικασία είναι η εξής:
  1. Κατεβάστε το RUU (mirrors), τη Recovery ROM του Amon_Ra (mirror) (είναι η έκδοση για Hero) και το eng SPL 1.76.2007 (mirrors).
  2. Αντιγράψτε τα δύο τελευταία στην κάρτα SD (απευθείας στην κάρτα και όχι σε κάποιον φάκελο).
  3. Συνδέστε το Magic στο PC και τρέξτε το RUU που κατεβάσατε (αυτό απαιτεί να έχετε ήδη εγκατεστημένο και σε λειτουργία το HTC Sync - το εικονίδιο του να γίνεται πράσινο, όταν συνδέεται το κινητό).
  4. Ακολουθήστε τον οδηγό και αφήστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εγκατάστασης της καινούριας ROM (περίπου 10 λεπτά).
  5. Αφού ολοκληρωθεί η εκκίνηση του κινητού, ανοίξτε ένα τερματικό (command prompt) στο φάκελο tools του AndroidSDK και γράψτε τις παρακάτω εντολές:
    adb shell
    flash_image recovery /sdcard/recovery-RA-hero-v1.6.2.img
  6. Mόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, σβήστε το κινητό, αποσυνδέστε το από το PC και στην συνέχεια μπείτε σε recovery mode (Home+Power).
  7. Χρησιμοποιώντας το "Flash zip from sd card" κάντε εγκατάσταση του engineering 1.76.2007 SPL και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.
Μετά απ' αυτό μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε custom ROM θέλετε (προσοχή να είναι για τη σωστή έκδοση radio και SPL).

Δοκιμάσατε τη συγκεκριμένη λύση; Αφήστε το σχόλιο σας.

54 σχόλια:

  1. δουλευει αψογα !

    SHAPPHIRE PVT 32A ENG S-OFF H
    HBOOT-1.76.2007 (SAPP10000)
    CPLD-12
    RADIO-6.35.08.29
    Aug 21 2009, 18:19:15

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο ρε Βασίλη! Δεν το έχω δοκιμάσει για να ξέρω, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι: Όλοι εμείς με HTC Magic ξέρουμε που μπορούμε να βρούμε αναλυτικότατους και εγγυημένους οδηγούς για το κινητό μας. Όλα σε ένα - νοικοκυρεμένα!

    Και πάλι μπράβο!

    koutsou ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ' ευχαριστώ πολύ Γιώργο για τα καλά σου λόγια. Αν και πλέον χωρίς Magic (το έχασα :-(), υπάρχουν αρκετοί που ασχολούνται και περίμεναν με ανυπομονησία τη συγκεκριμένη είδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω εγκαταστήσει την 3.05.401.3 βάζωντας απο πάνω δηλαδή την 3.05.401.1 με το RUU μπορεις μετα να χρησιμοποιήσεις κανονικά κονσολα απο το PC αφου συνδεσεις το κινητό και να αλλάξεις το SPL χωρις πρόβλημα? Με την 3.05.401.3 δεν με αφήνει να τρέξω εντολές όπως το adb. Δουλεύει δοκιμασμένα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να ξεκλειδώσεις το 1.76.0009 SPL. Ακολούθησε με προσοχή τις οδηγίες και δε θα έχεις πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια ερώτηση για το βήμα 2.
    Πως κάνουμε backup της κάρτας στο pc?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Γιάννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιάννη αντέγραψε τα περιεχόμενα της κάρτας σου σε ένα φάκελο της αρεσκείας σου στον υπολογιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλησπερα. το συγκεκριμενο RUU εχει Ελληνικα? αν οχι, τοτε μπορω να βαλω το Ελληνικο RUU και να παραμεινω rooted? ευχαριστω και συγγνωμη αλλα μολις μετακομισα απο iphone.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το RUU έχει ελληνικά, αλλά η ROM που θα εγκατασταθεί δεν είναι rooted.

    Εάν έχεις το 1.76.0009 SPL και θέλεις την επίσημη ελληνική ROM rooted, θα ακολουθήσεις τον παραπάνω οδηγό, για να ξεκλειδώσεις το SPL και στη συνέχεια αυτόν τον οδηγό, για να εγκαταστήσεις τη rooted ελληνική ROM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με το που παω να τρέξω το RUU το Magic αποσυνδεεται απο το HTC SYNC και μετά μου βγάζει σφάλμα 170: Σφάλμα σύνδεσης USB. Κάνω κάτι λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποια έκδοση Windows και HTC Sync έχεις; Χρησιμοποιείς το original USB;

    Χωρίς να γνωρίζω τις απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις, θα σου πρότεινα να κάνεις απεγκατάσταση του HTC Sync, επανεκκίνηση και επανεγκατάσταση του HTC Sync. Πιθανότατα αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. windows 7, htc sync 2.0.33, ναι, χρησιμοποιοω το Original. Το Htc sync doylevi, to RUU otan pao na to kano egkatastasi, aposindei to htc sync, kai meta mou vgazi usb error 170.

    To HTC pou exo to exo kani update apo tin htc me to update tous to telefteo.
    SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-ON H
    HBOOT-1.76.0009 (SAPP10000)
    CPLD-12
    RADIO-6.35.08.29
    Dec 8 2009,17:38:48
    Exi pano 1.5 cupcake me htc sense, στα ελληνικά
    Επισης, στο about the phone εχει τις εξης πληροφοριες
    Εκδοση βασικου συστηματος: 63.18.55.06JU_6.35.8.29
    Εκδοση Kernel
    2.6.27-5b476e83
    htc-kernel@and18-2 #989
    Αριθμός εκδοσης
    3.05.401.3 CL#98222 release keys

    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρίξε μια ματιά εδώ, για να δεις μήπως το πρόβλημα είναι οι drivers.

    Αν είναι όλα εντάξει με τους drivers (όπως γράφω στο myphone), δοκίμασε να βάλεις την έκδοση 2.0.25 του HTC Sync και προσπάθησε ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραια... και αφού εγιναν όλα αυτά, πως περναω την καινουργια του Cyanogen? to radio μου ειναι RADIO-6.35.08.29 απλα το spl πηγε 2007

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δύο τινά:
    1) Πηγαίνεις εδώ και ακολουθείς τις οδηγίες για το καινούριο radio. Η συγκεκριμένη ROM του Cyanogen είναι η προτελευταία έκδοση.
    2) Πηγαίνεις εδώ, όπου υπάρχει η τελευταία έκδοση της ROM του Cyanogen, αλλά απαιτεί την αλλαγή του radio και SPL (οδηγίες γι' αυτό θα βρεις εδώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχω το ίδιο πρόβλημα με τον Desait, μόνο που δεν διορθώνεται με επανεγκατάσταση του HTC Sync (δεν 'σβήνει' το εικονίδιο αλλά έχω το ίδιο μνμ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σύνδεσε το κινητό (ενώ είναι σε λειτουργία) στο PC και από command prompt δώσε την παρακάτω εντολή:
    adb shell reboot oem-78

    Αυτό θα βάλει το κινητό σου σε RUU USB mode. Στη συνέχεια τρέξε το RUU στο PC σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δυστυχώς και πάλι τίποτα. Γιατί να είναι τόσο δύσκολο? (Μπήκα σε RUU USB mode αλλά και πάλι έχω το ίδιο μνμ 170)

    μάλλον είμαι καταδικασμένος στο 1.5 :(

    Παρ'όλα αυτά συγχαριτήρια για το site σου. Είναι πολύ ενημερωμένο και πάρα πολύ φιλικό προς τον αρχάριο χρήστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    Δοκίμασε σε PC που "τρέχει" τα Windows XP. Κατά πάσα πιθανότητα δε θα έχεις πρόβλημα εκεί. Επίσης, χρησιμοποίησε το original USB καλώδιο και σύνδεσέ το απευθείας στο motherboard του PC και όχι σε κάποια από τις μπροστινές θύρες που υπάρχουν στα περισσότερα κουτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Done and done, still no result. Μόνο σε XP δεν δοκίμασα (αλλά έβαλα την RUU σε compatibility mode windows XP sp3) μαζί με όλα αυτά δοκίμασα και re-install το HTC sync. Δεν με θέλει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ φοβάμαι ότι η λύση του compatibility mode δε θα δουλέψει. Είχα γράψει πριν από καιρό για το θέμα του HTC Sync και των drivers στα Windows 7. Ρίξε μια ματιά μήπως και δουλέψει. Διαφορετικά. βρες ένα μηχάνημα που "τρέχει" XP και δοκίμασε από την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. στο βημα 5 απο cmd οταν γραφω της εντολες δεν κανει κατι το κινητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Nok, το κινητό πρέπει να είναι συνδεδεμένο μέσω HTC synk (το εικονίδιο να είναι πράσινο).

    Βασίλη τι να πω φίλε μου. Ο οδηγός σου είναι άψογος με αυτόν και μόνο αυτόν κατάφερα να περάσω την stable 6.0 του cyanogen (Fro yo 2.2) το οποίο τρέχει ΑΨΟΓΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα. Είμαι νέος στα android. Έχω αγοράσει πρόσφατα ένα htc magic και προσπάθησα να ξεκλειδωσω perfected SPL 1.76.0009. Μάλλον όμως κάνω κάτι λάθος γιατί μόλις φτάνω στο βήμα "6. Mόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, σβήστε το κινητό, αποσυνδέστε το από το PC και στην συνέχεια μπείτε σε recovery mode (κρατάμε πατημένο το Home και στιγμιαία το Power)" και προσπάθώ να μπω σε recovery mode μόλις ανοίγει το κινητό μου βγάζει ένα τρίγωνο με ένα κίτρινο θαυμαστικό μέσα και δίπλα ένα τηλέφωνο ξαπλωμένο. Και απο κει και μετα δεν κάνει τίποτα. Για να επανέλθω σε κανονική λειτουργία βγάζω μπαταρία. Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος... pls kelp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προφανώς δεν κάνεις σωστά το βήμα 5. Θα πρέπει να είσαι στο command prompt στο φάκελο tools του AndroidSDK και μετά να τρέξεις τις εντολές. Για να βεβαιωθείς ότι όλα είναι εντάξει, δώσε την εντολή adb devices. Εάν σου επιστρέψει το serial number του κινητού, όλα είναι εντάξει και δε θα έχεις πρόβλημα παρακάτω. Διαφορετικά μάλλον δεν έχεις βάλει το androidSDK ή δεν είσαι στη σωστή διαδρομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. να το ξανακάνω δηλαδή από το σημείο 5? ή ξανα από την αρχη?
    α και στις εντολές που λες τισ δίνουμε μια μια ή κατευθείαν αντιγραφή επικόλληση? θα έχει μια ένδειξη στο κινητό ή στο τερματικό οτι έγινε κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πρώτα adb shell στο command prompt θα δεις να πάει στην κάτω γραμμή και μετά το δεύτερο command.
    Το δικό σου SPL είναι το πιο δύσκολο για να σπάσει και εγώ είχα ζοριστεί πάρα πολύ. Αλλά το κατάφερα με αυτό τον οδηγό και αποζημιώθηκα. (το 2.2 είναι κλάσεις ανώτερο από το 1.5)

    Να θυμάσαι όμως ότι με windows 7 δεν θα καταφέρεις τίποτα. Θέλει XP.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @gio
    Όπως σου είπε και ο erotser, τις εντολές τις γράφεις μία ανά γραμμή και στο τέλος κάθε μίας πατάς enter.

    @erotser
    Μπορεί να γίνει και στα 7 αρκεί να έχεις κάνει σωστά την εγκατάσταση των drivers.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δοκίμασα τον άλλο τρόπο με τους Drivers sta 7 και δεν τα κατάφερα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι χωρίς τον άψογο οδηγό σου δεν θα είχα πάει πουθενά οπότε και από εμένα, ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Oτι καλύτερο σε ρομ εχω βαλει μεχρι σημερα στο magic

    SHAPPHIRE PVT 32A ENG S-OFF H
    HBOOT-1.76.2007 (SAPP10000)
    CPLD-12
    RADIO-6.35.08.29
    smoki 8.1


    "Όλα είναι εδώ"...
    http://sourceforge.net/projects/smoki/files/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Βασίλη καλησπέρα και συγχαρητήρια για τους οδηγούς σου. Αποφάσισα να βάλω στο magic μου την rogers 2.1 (είχα την επίσημη ελληνική 1.5 της htc - δεν έχω ξαναπειράξει το κινητό). Ακολουθώ τον οδηγό σου για να ξεκλειδώσω το perfeted spl και κολλάω στο βήμα που πρέπει να κάνω:

    flash_image recovery /sdcard/recovery-RA-hero-v1.6.2.img

    ενώ εκτελώ την εντολή παίρνω ως αποτέλεσμα:

    Εrror reading /sdcard/recovery-RA-hero-v1.6.2.img

    με cd /sdcard και ls βλέπω ότι το αρχείο βρίσκεται στην sd. τι μπορεί να φταίει...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Να σου υπενθυμίσω ότι πρέπει να γράψεις το όνομα του αρχείου όπως ακριβώς είναι σε σχέση με πεζούς και κεφαλαίους χαρακτήρες. Εάν το έχεις κάνει ήδη με αυτόν τον τρόπο, δοκίμασε να ξανακατεβάσεις το αρχείο και να το αποθηκεύσεις στην SD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ξανακατέβασα το αρχείο και όλα εντάξει! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Βασίλη, ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες σου.Είμαι νέος κάτοχος ενός htc magic. Ακολούθησα όλα τα βήματα ,έγινε η αλλαγή από 1.76.0009 SPL σε 1.76.2007 SPL,αλλά όταν πάω να ανοίξω το κινητό, κάνει συνέχεια κάτι σαν επανεκκίνηση .Γράφει htc magic αλλά δε 'φορτώνει'.Τι κάνω λάθος?.Ελπίζω να μην το κατέστρεψα...Βοήθεια!!!
    Σε ευχαριστώ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @antonis
    Προσπάθησε να βάλεις μια custom ROM (δες εδώ) και εάν εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα, επικοινώνησε μαζί μου στο magic.tips.gr@gmail.com.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γεια σου Βασίλη, σε αντίθεση με τον kegior μου βγάζει Εrror opening /sdcard/recovery-RA-hero-v1.6.2.img. έχω ξανακατεβάσει το αρχείο, έχω ελέγξει τις διαδρομές και όλα είναι οκ. τι λύση μπορείς να μου δώσεις. την sd την αναγνωρίζει σαν F:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δε θα πρέπει να έχεις συνδεμένο το κινητό σαν USB drive. Γι' αυτό δεν μπορεί να βρει την SD card. Κάνε unmount το κινητό και ξαναπροσπάθησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ευχαριστώ πολύ,τελικά κατάφερα και έκανα root στο magic που έχω.εγκατέστησα το Bluetooth File Transfer αλλά εξακολουθώ ακόμα να μην μπορώ να κάνω αποστολή κ λήψη αρχείων από άλλο κινητό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δοκίμασε την RCMagic που στηρίζεται στην επίσημη 2.1 για Magic. Με αυτή θα μπορείς να χρησιμοποιείς πλήρως το bluetooth.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. δηλαδή να κάνω την ίδια διαδικασία με πριν που έκανα root και να τρέξω αυτή την rom? δεν θα κολλάει και θα είναι αργό το magic με αυτή την έκδοση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δεν κάνεις την ίδια διαδικασία. Ρίξε μια ματιά εδώ. Η διαδικασία είναι η αυτήν που περιγράφεται στο link, με τη διαφορά ότι χρησιμοποιείς το αρχείο για την RCMagic και πριν το Wipe μπορείς να κάνεις nandroid backup, για να επιστρέψεις στη ROM που έχεις τώρα (σε περίπτωση που δε σου αρέσει η RCMagic).

    Σχετικά με την ταχύτητα, θα έλεγα ότι είναι στα ίδια επίπεδα με την 1.5. Δοκίμασέ την και θα το διαπιστώσεις μόνος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. είναι πολύ ωραία η RCMagic και δεν έχω πρόβλημα ταχύτητα μια χαρά την τρέχει, το μόνο πρόβλημά είναι ότι δεν έχει ελληνικά αλλά κατά τα άλλα είναι super.
    ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Γιάννη έχει ελληνικά. Πιθανότατα κάτι παράβλεψες κατά την αρχική ρύθμιση. Στην επιλογή γλώσσας έπρεπε να ψάξεις για "Ελληνικά" και όχι για Greek.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Βασίλη ευχαριστώ για την βοήθειά σου.Έκανα οτι είπες καί τώρα το magic πετάει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ευχαριστώ Βασίλη γιατί χωρίς την βοήθεια σου και τις συμβουλές σου ακόμα θα προσπαθούσα να κάνω root.όσον αφορά την RCMagic λειτουργεί μία χαρά με μοναδικό πρόβλημα ότι συχνά μπλοκάρει η οθόνη κλειδώματος και δεν μπορώ να μπω στο μενού. τι άλλη μνήμη μου προτείνεις για HTC Magic 32A,6.35xxxx ώστε να έχω και bluetooth?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Μπορείς να δοκιμάσεις τη ROM του Cyanogen η οποία είναι 2.2. Ωστόσο, θα πρέπει προηγουμένως ν' αλλάξεις radio και SPL. Για το 6.35 radio εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη ROM του Smoki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Βασίλη τα κατάφερα μια χαρά με το perfect to non perfect χάρις σε σένα, τις οδηγίες σου, τις απαντήσεις σου στις ερωτήσεις μου, τον πολύ αναλυτικό οδηγό σου.
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
    Να 'σαι πάντα καλά!
    Χρωστάω τουλάχιστον καφέ!

    Φιλικά
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Βασίλη συγχαρητήρια & από εμένα, για τον αναλυτικό οδηγό σου... Με βοήθησε όταν πριν 2-3 μήνες το έκανα στο κινητό μου. Τα βρήκα όμως σκούρα με το κινητό του αδερφού μου.

    Κλασσικά & εγώ έχω πρόβλημα όταν πάω να περάσω την recovery-RA-hero-v1.6.2.img.
    ενώ το κινητό είναι κανονικά συνδεδεμμένο με το pc (windows7 32bit) & είναι πράσινο το εικονίδιο του pcsync με το που δίνω μια οποιαδήποτε εντολή που ξεκινάει με adb (adb shell, adb devices κ.α.) μου γράφει τα εξής:
    adb server is out of date. killing...
    *daemon started succesfully *
    & μετά από αυτά χάνετε η σύνδεση του magic & pc, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να προχορήσω με τίποτα. έχω κάνει την διόρθωση με τους drivers, όπως & ότι άλλο υπάρχει στα σχόλια εδώ, & δεν γίνεται τίποτα...
    Υπάρχει κάμια λύση στο πρόβλημά μου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Εάν κατάφερες να τρέξεις το RUU και το πρόβλημα σου είναι μόνο η εντολή adb shell και στη συνέχεια το flash_image recovery /sdcard/recovery-RA-hero-v1.6.2.img τότε μπορείς να κάνεις το εξής. Κατέβασε από το Market ένα terminal emulator (πχ Android Terminal Emulator) και γράψε τις εξής εντολές:
    su
    flash_image recovery /sdcard/recovery-RA-hero-v1.6.2.img

    και θα έχεις εγκαταστήσει με αυτόν τον τρόπο τη recovery. Πες μου πως πήγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Βασίλη, αλλού ήταν το πρόβλημα...
    Εγώ έκανα λάθος & δεν ακολούθησα κατα γράμμα τις οδηγίες σου...
    Τώρα είναι όλα καλά. & πάλι ευχαριστώ πολύ για όλο το blog σου. Είσαι άπαιχτος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλησπερα και απο μενα. βρηκα το κινητακι απο ebay 175e και λεω να το παρω αλλα δεν αναφερει οτι ειναι ξεκλειδωτο. ειναι της voda και λογικα δεν περνει αλλη καρτα ετσι? ειναι δυσκολο να το κανω μονος μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αρχικά θα πρέπει να διευκρινίσεις εάν το κινητό είναι 32Α ή 32B. Αυτό δεν έχει να κάνει με το αν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο ή όχι αλλά με το γεγονός ότι τα 32Β έχουν μικρότερη μνήμη και δεν μπορείς να εγκαταστήσεις ROMs με Sense UI.

    Εάν είναι κλειδωμένο ως προς την κάρτα SIM, δηλαδή λειτουργεί μόνο στο δίκτυο του παρόχου για τον οποίο ρυθμίστηκε η συσκευή, δεν μπορείς να κάνεις κάτι εσύ. Θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιες από τις εταιρείες που δίνουν κωδικούς για το ξεκλείδωμα πληρώνοντας το αντίστοιχο αντίτιμο.

    Το ξεκλείδωμα του SPL είναι σχετικά εύκολη διαδικασία την οποία μπορείς να κάνεις ακολουθώντας τον παραπάνω οδηγό.

    ΥΓ: Δε μου πέφτει λόγος, αλλά 175 ευρώ είναι πολλά για το Magic. Σε αυτή τη φάση εάν κοιτάξεις σε αγγελίες, θα το βρεις γύρω στα 130 ευρώ (τουλάχιστον αυτήν την τιμή είδα εγώ τελευταία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. signomi eimai neos kai de gnorizo. auto einai alli version android?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Στο συγκεκριμένο post αναφέρεται ο τρόπος για ξεκλείδωμα του SPL 1.76.0009. Η ROM που εγκαθίσταται είναι 1.5 android, αλλά αυτή μπορεί να αναβαθμιστεί σε οποιαδήποτε άλλη, από τη στιγμή που ξεκλειδώνει το SPL (αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός του ξεκλειδώματος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή