Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Update: Cyanogen v5.0.7-DS-test2 (HTC Magic 32A/32B, HTC Dream)

Update: Η τελευταία έκδοση της ROM του Cyanogen είναι η v5.0.7-DS-test5.

Ο Cyanogen έβγαλε την test2 έκδοση, στην οποία έχει διορθώσει αρκετά bugs. Στη συγκεκριμένη έκδοση ο Cyanogen έχει βάλει και καινούριο RIL (Radio Interface Layer), οπότε θα υπάρξει διαφορά στη λήψη σήματος του κινητού σας. Όσοι δεν έχετε εγκαταστήσει την test1, μπορείτε να δείτε τις απαραίτητες οδηγίες εδώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Η συγκεκριμένη ROM δουλεύει μόνο με το παλιό radio 3.22.xx.xx. Όσοι έχετε radio 6.35.xx.xx θα πρέπει να αλλάξετε radio και SPL, για να βάλετε τη συγκεκριμένη ROM.

Εάν έχετε ήδη τη Cyanogen v5.0.7 test1 στο κινητό σας και θέλετε να βάλετε την καινούρια έκδοση, χωρίς να κάνετε Wipe ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα (οι κάτοχοι HTC Magic 32B και HTC Dream δεν πρέπει να εγκαταστήσετε το port για HTC Magic 32A, αλλά μόνο το αρχείο της ROM):
  • Κατεβάστε τη ROM και το port για 32Α Magic και αποθηκεύστε τα στην κάρτα SD.
  • Σβήστε το κινητό και μπείτε σε recovery mode (κρατήστε πατημένο το Home και πατήστε στιγμιαία το Power).
  • Κάντε nandroid backup.
  • Επιλέξτε το "Flash zip from sd card" και στη συνέχεια το update-cm-5.0.7-DS-test2-signed.zip. Όταν ολοκληρωθεί αυτό, επαναλάβετε τη διαδικασία για το bc-5.0.7-t2-ebi1_R2-signed.zip
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, επιλέξτε το "Reboot". Το κινητό σας θα κάνει επανεκκίνηση και θα έχετε την τελευταία έκδοση της ROM του Cyanogen.
Βάλατε την ενημέρωση; Πώς σας φάνηκε; Πείτε μας στα σχόλια.

6 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δική μου, όπως είπες, στηρίζεται στο τελευταίο official Sense UI και έχει ως βάση την έκδοση 1.5 του Android.

    Η συγκεκριμένη του Cyanogen στηρίζεται στην έκδοση 2.1 του Android κι έχει αρκετές βελτιώσεις, μεταξύ των οποίων και η λειτουργία του bluetooth για μεταφορά αρχείων. Φυσικά, δεν έχει το Sense UI.

    Εάν κάνεις τη δουλειά σου κι είσαι ευχαριστημένος με τη VmaSense ίσως δεν έχει νόημα να πας στη Cyanogen. Από την άλλη, μόνο αν δοκιμάσεις τη Cyanogen θα μπορείς να συμπεράνεις, αν σου αρέσει και αν σου χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αλήθεια είναι Βασίλη ότι μπερδεύτηκα λίγο με το "Σβήστε το κινητό και μπείτε σε recovery mode (κρατήστε πατημένο το Home και πατήστε στιγμιαία το Power)".
    Τελικά, εννοούσες να μπείς με κρατημένο το κουμπί Back + Στιγμιαίο Power, σε fastboot mode se recovery mode και απο κει να κάνουμε nandroid back up και flash το update...

    Τελικά ήταν πολύ εύκολο. Δεν πείραξε σε τίποτα τη διαμόρφωση του τηλεφώνου (εφαρμογές/ταπετσαρίες κ.λ.π.)

    Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό!Έχω την αίσθηση ότι κάνει ακόμη καλύτερη διαχείριση μνήμης μιας και με 10-11 ανοιχτές εφαρμογές, περισσεύουν 60mb free ram και η εναλλαγή μεταξύ τους πετάει!

    Και το παιχνίδι συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι, εννοώ αυτό που γράφω. Σε recovery mode μπαίνεις με Home+Power κι από εκεί μπορείς να κάνεις nandroid backup. Από fastboot (στο οποίο μπαίνεις με Back+Power) μπορείς να μπεις σε recovery μόνο, αν τρέξεις την εντολή:
    fastboot boot recovery recovery.img
    όπου recovery.img το όνομα του αρχείου της custom recovery ROM που έχεις.

    Η δεύτερη περίπτωση είναι μόνο για όσους δεν έχουν κάνει εγκατάσταση custom recovery ROM στο κινητό τους. Δεν είναι καθόλου πρακτικό, γιατί απαιτεί την ύπαρξη PC. Αντίθετα, όταν την εγκαταστήσεις στο κινητό, μπορείς να μπαίνεις σε recovery mode, όπως γράφω στον οδηγό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ok, got it!
    Οσο για τη test2 βλέπω σήμερα ότι έχει σημαντικά βελτιωμένη διάρκεια μπαταρίας (τουλάχιστον +25%).
    Μάλλον το JIT κάνει πολύ καλή δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή