Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Update: Cyanogen v5.0.7-DS-test3 (HTC Magic 32A/32B, HTC Dream)

Update 2: Η τελευταία έκδοση της ROM του Cyanogen είναι η v5.0.7-DS-test5.

Update: Ο Cyanogen και ο zinxv διόρθωσε κάποια προβλήματα στον kernel που είχε δώσει αρχικά με την test3. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τον καινούριο kernel, κάνοντας "Flash zip from sd card" από τη recovery χρησιμοποιώντας το bc-5.0.7-test3_HF1-ebi1-signed.zip. Εάν εγκαθιστάτε την test3 πρώτη φορά, απλά ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Ο Cyanogen έβγαλε την test3 έκδοση, στην οποία έχει διορθώσει αρκετά bugs. Μπορείτε να δείτε τις αλλαγές που έχουν γίνει εδώ. Όσοι δεν έχετε εγκαταστήσει την test1, μπορείτε να δείτε τις απαραίτητες οδηγίες εδώ, για να εξοικειωθείτε με τη διαδικασία. Δε χρειάζεται να εγκαταστήσετε την test1, αλλά μπορείτε απευθείας να εγκαταστήσετε την test3.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Η συγκεκριμένη ROM δουλεύει μόνο με το παλιό radio 3.22.xx.xx. Όσοι έχετε radio 6.35.xx.xx θα πρέπει να αλλάξετε radio και SPL, για να βάλετε τη συγκεκριμένη ROM.

Εάν έχετε ήδη τη Cyanogen v5.0.7 test1 ή test2 στο κινητό σας και θέλετε να βάλετε την καινούρια έκδοση, χωρίς να κάνετε Wipe ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα (οι κάτοχοι HTC Magic 32B και HTC Dream δεν πρέπει να εγκαταστήσετε το port για HTC Magic 32A, αλλά μόνο το αρχείο της ROM):
  • Κατεβάστε τη ROM (mirror) (MD5Sum: e3e9f25077d0ea0bdaac477377d80a7e) και το port για 32Α Magic και αποθηκεύστε τα στην κάρτα SD.
  • Σβήστε το κινητό και μπείτε σε recovery mode (κρατήστε πατημένο το Home και πατήστε στιγμιαία το Power).
  • Κάντε nandroid backup.
  • Επιλέξτε το "Flash zip from sd card" και στη συνέχεια το update-cm-5.0.7-DS-test3-signed.zip. Όταν ολοκληρωθεί αυτό, επαναλάβετε τη διαδικασία για το bc-5.0.7-test3_HF1-ebi1-signed.zip
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, επιλέξτε το "Reboot". Το κινητό σας θα κάνει επανεκκίνηση και θα έχετε την τελευταία έκδοση της ROM του Cyanogen.
Βάλατε την ενημέρωση; Πώς σας φάνηκε; Πείτε μας στα σχόλια.

14 σχόλια:

  1. Βασίλη, το port αρχείο είναι ίδιο με αυτό που εκδόθηκε για την test2 έκδοση? Γιατί δεν βλέπω κάποια αλλαγή στο όνομά του με αυτό της προηγούμενης φοράς...
    Να θεωρήσω ότι λόγω κεκτημένης ταχύτητας γράφει στο κείμενο του άρθρου σου test2 ("Ο Cyanogen έβγαλε την test2 έκδοση..."), όπως και στο όνομα της Rom στο 4ο bullet?

    thnx a lot!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βγήκε καινούριο port κι έκανα την αλλαγή στο post. Τα άλλα ήταν λάθη λόγω κεκτημένης ταχύτητας.

    Ευχαριστώ για την επισήμανση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενημερώθηκε ο οδηγός για την ύπαρξη καινούριου kernel (και port) για την test3 που διορθώνει κάποια προβλήματα μνήμης, μπαταρίας κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ' ευχαριστώ για την άμεση απόκριση Βασίλη.
    Δοκιμάζω τη νέα έκδοση και ενημερώνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. thanks for the update notification στο Magic!!!keep them coming

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασίλη Καλημέρα!

    Καταρχάς ακόμα μια φορά χίλια ευχαριστώ και συγχαρητήρια για τους καταπληκτικούς οδηγούς σου!

    Και τώρα οι απορίες μου!

    Εμείς που έχουμε περάσει την HTC 3.05.401.3 με radio 6.35.10.18 και SPL 1.76.2007 Engineering τι πρέπει να κάνουμε πριν περάσουμε Cyanogen v5.0.7 test3; Αρκεί να αλλάξουμε radio όπως γράφεις στον οδηγό σου "Επιστροφή σε radio 3.22.20.17" ή πρέπει να κάνουμε κάτι επιπλέον για να αλλάξουμε και SPL.

    Και κάτι ολίγον άσχετο... αν θέλω να επαναφέρω το Vodafone 32Α μου στην αρχική του κατάσταση για να πάει για service (μέσα στην εγγύηση) αρκεί να τρέξω το επίσημο RRU update που έδωσε η vodafone;

    Σ'ευχαριστώ πολύ!

    Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σπύρο είναι όπως τα έγραψες. Ακολουθώντας τις οδηγίες "Εγκατάσταση radio 3.22.20.17" θα εγκαταστήσεις το συγκεκριμένο radio και SPL 1.33.xx.xx με τα οποία είναι συμβατή η Cyanogen. Έπειτα, ακολούθησε τα βήματα στον αντίστοιχο οδηγό.

    Για την εγγύηση του Vodafone Magic, τρέξε το RUU και θα είσαι εντάξει (ενδεχομένως να χρειαστεί να σβήσεις τη recovery με "fastboot erase recovery", εάν δεν μπορεί να γίνει η εγκατάσταση με το RUU κι έπειτα να το ξανατρέξεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βασίλη, να υποθέσω ότι στο αρχείο "bc-5.0.7-test3_HF1-ebi1-signed.zip" υπάρχει και το Hotfix που λένε στο thread tou Cyanogen sto xda?
    Στο ρωτάω γιατί μόλις έβαλα την τεστ3 και μέχρι στιγμής, αυτό που είναι απόλυτα εμφανές είναι το άδειασμα της μπαταρίας! Και απ' ότι διαβάζω, λένε ότι το hotfix έκανε κάτι για να μην πέφτει τόσο πολύ η μπαταρία ε?Δηλαδή πριν το hf το γινόταν???...

    Όσο για την ταχύτητα (μιας και απ' ότι καταλαβαίνω γι' αυτήν σφάζονται τα παληκάρια/"μάγειρες" ανά τον κόσμο) δεν είδα και αισθητή διαφορά..
    Θα το δουλέψω λίγο περισσότερο και θα σας ενημερώσω σχετικά...

    Καλή συνέχεια,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κώστα υποτίθεται ότι το συγκεκριμένο port (ή ορθότερα ο kernel που περιέχει το port) περιλαμβάνει και το hotfix. Σχετικά με την ταχύτητα, δε νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια να βελτιωθεί πάρα πολύ. Μετά από ένα σημείο είναι περισσότερο θέμα σταθερότητας παρά ταχύτητας.

    @aza
    H ROM δεν περιλαμβάνει το apk αρχείο που χρειάζεται, για να δουλέψει το HTC Sync. Θα μπορούσες να το πάρεις από κάποια 2.1 ported ROM (όπως του Sanpei) και να δεις αν δουλέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Βασίλη,
    ευχαριστώ και εγώ για τους πολύ εύστοχους και εύχρηστους οδηγούς σου.
    Θα ήθελα να σε παρακαλέσω εάν μπορείς, να ετοιμάσεις ένα σύντομο οδηγό για την εγκατάσταση του apk (νομίζω PCSCII.apk?) που χρειάζεται το HTC Sync, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα όσοι θέλουμε - έστω και προσωρινά - να γυρίσουμε στην επίσημη rom . Δυστυχώς για ερασιτέχνες όπως εγώ, η απάντηση σου στον aza δεν είναι πολύ κατανοητή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ask and you shall receive.

    Δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει και δεν έχω τη δυνατότητα να το δοκιμάσω. Από την άλλη, δεν υπάρχει περίπτωση να "χαλάσει" κάτι. Ωστόσο, για να είμαι απόλυτα καλυμμένος οφείλω να σας προτείνω να κάνετε ένα nandroid backup, πριν προχωρήσετε.

    Κατεβάζετε αυτό το αρχείο και αποσυμπιέζετε τα περιεχόμενά του στο φάκελο tools του AndroidSDK. Ανοίγετε ένα τερματικό στο συγκεκριμένο φάκελο και γράφετε τις παρακάτω εντολές:

    #adb shell
    #mount -o rw,remount -t yaffs2 /dev/block/mtdblock3 /system
    #chmod 777 /system/app
    #exit
    #adb push PSCII.apk /system/app
    #adb push PSCII.odex /system/app
    #adb shell
    #chmod 755 /system/app
    #mount -o ro,remount -t yaffs2 /dev/block/mtdblock3 /system
    #reboot

    Υποδείξεις: Πληκτρολογήστε κάθε εντολή χωρίς το σύμβολο #. Προσοχή στα πεζά και κεφαλαία. Το PSCII.apk είναι διαφορετικό από το pscii.apk.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βασίλη, ευχαριστώ για την άμεση και εύστοχη απάντησή σου. Σημειώνω ότι είναι μακράν η πληρέστερη σε σχέση με άλλες.
    Δυστυχώς, με την Cyanogen test 3 δεν δούλεψε (η εφαρμογή synchronization στο τηλέφωνο κάνει force close).
    ΥΓ. Προς όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις παραπάνω οδηγίες: Αντικαταστήστε το PSCII με PCSII στην 5η και 6η γραμμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ουπς!!! Τυπογραφικό λάθος :-). Ευχαριστώ για την επισήμανση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή