Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Update: Cyanogen v5.0.8-DS-test1 (HTC Magic 32A/32B, HTC Dream)

Νέα δοκιμαστική έκδοση από τον Cyanogen η οποία άλλαξε αριθμό και πλέον είναι η 5.0.8 test1. Είναι μεταφορά της έκδοσης που δόθηκε από τον Cyanogen για το Nexus One πριν από λίγες μέρες. Μπορείτε να δείτε τις αλλαγές που έχουν γίνει εδώ.

Όσοι δεν έχετε εγκαταστήσει την 5.0.7 final ή προηγούμενες, μπορείτε να δείτε τις απαραίτητες οδηγίες εδώ, για να εξοικειωθείτε με τη διαδικασία. Δε χρειάζεται να εγκαταστήσετε την test1, αλλά μπορείτε απευθείας να εγκαταστήσετε την τελική έκδοση.
  • Για όσους έχουν radio της σειράς 6.35.x.x
Δεν έχει γίνει ακόμα port της v5.0.8 test1 για το καινούριο radio. Μόλις γίνει, θα ενημερωθεί κι ο οδηγός. Εάν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε radio και SPL, για να βάλετε τη συγκεκριμένη ROM.
  • Για όσους έχουν radio της σειράς 3.22.x.x
Εάν έχετε ήδη προηγούμενη έκδοση της Cyanogen v5.0.7 στο κινητό σας και θέλετε να βάλετε την καινούρια έκδοση, χωρίς να κάνετε Wipe ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα (οι κάτοχοι HTC Magic 32B και HTC Dream δεν πρέπει να εγκαταστήσετε το port για HTC Magic 32A, αλλά μόνο το αρχείο της ROM). Όσοι αποφασίσετε να προχωρήσετε σε "καθαρή" (με wipe) εγκατάσταση κι όχι αναβάθμιση, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε και το google add on (με "Flash zip from sd card" από τη recovery). Η διαδικασία εγκατάστασης έχει ως εξής:
  • Κατεβάστε τη ROM (mirror) (MD5Sum: 4702d6d8c94c694e50525783c79840fe) και το port για 32Α Magic και αποθηκεύστε τα στην κάρτα SD.
  • Σβήστε το κινητό και μπείτε σε recovery mode (κρατήστε πατημένο το Home και πατήστε στιγμιαία το Power).
  • Κάντε nandroid backup.
  • Επιλέξτε το "Flash zip from sd card" και στη συνέχεια το update-cm-5.0.8-DS-test1-signed.zip. Όταν ολοκληρωθεί αυτό, επαναλάβετε τη διαδικασία για το bc-5.0.8-test1-ebi1-signed.zip.
    Σημείωση: Σε αυτό το σημείο, εάν κάνετε "καθαρή" εγκατάσταση, εγκαταστήστε το google add on με "Flash zip from sd card".
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, επιλέξτε το "Reboot". Το κινητό σας θα κάνει επανεκκίνηση και θα έχετε την τελευταία έκδοση της ROM του Cyanogen.
Βάλατε την ενημέρωση; Πώς σας φάνηκε; Πείτε μας στα σχόλια.

5 σχόλια:

  1. Kαλημέρα Βασίλη,

    Αυτή η ρομ είναι συνέχεια της 5.0.7 final με κάποιες προσθήκες και διορθώσεις σωστά ; Πρέπει να κάνω wipe ή όχι έχω την 5.0.7 final . Oι εφαρμογές ειδικά αυτές που έχουν κωδικούς χρήσης (Ndrive , Newsroom κλπ) μπορώ με κάποιο πρόγραμμα να τις πάρω backup και να εγκατασταθούν αυτόματα με τους κωδικούς τους ή πρέπει να τις ενεργοποιήσω εκ νέου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συγκεκριμένη ROM έχει, όπως είπες, προσθήκες και διορθώσεις.

    Δε χρειάζεται να κάνεις wipe. Ωστόσο, είναι καλή τακτική να κάνεις nandroid backup προτού εγκαταστήσεις καινούρια ROM. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Titanium backup, για να αποθηκεύσεις μεμονωμένες εφαρμογές ή το σύνολό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για κάποιο λόγω ενώ το προγραμματίζω να κάνει backup αυτό δεν το κάνει . Χρειάζεται να αγοράσω την paid έκδοση ; ή κάνω κάτι λάθος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιθανότατα δεν είναι εγκατεστημένο σωστά το busybox. Πήγαινε μέσα από την εφαρμογή στο "Problems?" και στη συνέχεια εγκατέστησε το busybox. Λογικά θα λυθεί το πρόβλημά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To έκανα δεν είδα να παίρνει backup.

    ΑπάντησηΔιαγραφή