Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ξεκλείδωμα και root του HTC Wildfire με HBOOT 1.01.0001


Υπάρχουν αρκετοί κάτοχοι HTC Wildfire οι οποίοι θέλουν να εγκαταστήσουν custom ROMs, αλλά δεν μπορούν, λόγω του HBOOT 1.01.0001. Το συγκεκριμένο SPL είναι perfected, δηλαδή δεν μπορεί να ξεκλειδώσει (τουλάχιστον προς το παρόν) με  διαδικασία software.

Γιατί κάποιος να θέλει να ξεκλειδώσει το Wildfire του; Πολύ απλά, γιατί με το ξεκλείδωμα δίνονται πολλές δυνατότητες σχετικά με την αξιοποίηση του τηλεφώνου. Μπορεί κάποιος να προχωρήσει στην εγκατάσταση custom ROMs, όπως η 2.3 του Cyanogen, που είναι μία από τις καλύτερες AOSP based ROMs που κυκλοφορούν. Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η HTC κατά πάσα πιθανότητα δε θα προσφέρει άλλη αναβάθμιση για το Wildfire, το ξεκλείδωμά του είναι ο μοναδικός τρόπος, για ν' αποκτήσετε android 2.3 ROM στο κινητό σας. Επιπλέον, μπορείτε, μέσω της custom recovery που εγκαθίστατε μετά το ξεκλείδωμα του bootloader, να κάνετε πλήρη αντίγραφα ασφαλείας (nandroid backup) της μνήμης nand του κινητού σας. Αυτό ως λύση, είναι ανώτερη από το backup που μπορείτε να κάνετε με εφαρμογές, όπως το Titanium backup, ακόμα κι αν το κινητό σας είναι rooted, γιατί επιτρέπει  την πλήρη επαναφορά όλων των εγκατεστημένων εφαρμογών, ρυθμίσεων, επαφών, mails κλπ στην κατάσταση που ήταν, όταν έγινε το backup. Τέλος, το ξεκλείδωμα και κατ' επέκταση η εγκατάσταση custom ROM ή της επίσημης, αλλά με την προσθήκη root, σας δίνει απόλυτο έλεγχο πάνω στο τηλέφωνό σας. Αυτό αφορά την εγκατάσταση εφαρμογών που απαιτούν δικαιώματα root, για να λειτουργήσουν. Τέτοιες εφαρμογές και τις δυνατότητές τους μπορείτε να δείτε στο android market. Επιπλέον, έχοντας rooted κινητό, μπορείτε ν' αφαιρέσετε εφαρμογές συστήματος που δε χρησιμοποιείτε (πχ stock ή footsteps του Sense UI) κι έτσι να κερδίσετε χώρο, για να εγκαταστήσετε τις εφαρμογές που εσείς χρειάζεστε.

Μπορεί η συσκευή σας να είχε εξ αρχής το συγκεκριμένο SPL, εάν την αγοράσατε πρόσφατα, ή να κατέληξε σ' αυτό μετά την OTA αναβάθμιση σε android 2.2. Όπως κι αν έχει, πλέον υπάρχει λύση για το συγκεκριμένο SPL. Δυστυχώς, όπως προανέφερα, η λύση δεν αφορά software, αλλά ειδικό hardware. Η διαδικασία είναι απλή και σύντομη και δεν απαιτεί το άνοιγμα της συσκευής. Το αποτέλεσμα είναι το HBOOT 1.01.0001 να γίνεται S-OFF, γεγονός που επιτρέπει την εγκατάσταση της Clockworkmod recovery και κατόπιν την εγκατάσταση (flash) οποιασδήποτε custom ROM επιθυμείτε.

Εάν θέλετε να ξεκλειδώσετε το HTC Wildfire ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή της HTC, επικοινωνήστε μαζί μας στο:

Magic Tips:
  • Για να δείτε την έκδοση HBOOT που έχετε, αρκεί να σβήσετε το κινητό σας και στη συνέχεια κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Volume dοwn, να πατήσετε το power. Το κινητό σας θ'ανοίξει και στην οθόνη θα δείτε διάφορες πληροφορίες, μεταξύ των οποίων και την έκδοση του HBOOT, πχ ΗΒΟΟΤ 1.01.0001 S-ON.
  • Εάν η έκδοση HBOOT είναι μικρότερη από την 1.01.0001, μπορείτε να ξεκλειδώσετε το κινητό σας με τη μέθοδο της ομάδας unrevoked.