Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ξεκλείδωμα (S-OFF) του HTC Sensation

Μπορεί στη χώρα μας να μην έχει κυκλοφορήσει επίσημα το διπύρηνο HTC Sensation και η Vodafone να δέχεται προπαραγγελίες, αλλά τα νέα είναι καλά για το ξεκλείδωμα του bootloader.

Στο Sensation ο bootoloader είναι κρυπτογραφικά υπογεγραμμένος, γεγονός που αποκλείει την εγκατάσταση custom ROMs στο κινητό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τελικό χρήστη. Υπήρξε έντονη πίεση από τη μεριά των φίλων της HTC προς την εταιρεία, να σταματήσει τη συγκεκριμένη πολιτική κλειδώματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο πρόεδρος της HTC Peter Chou να δηλώσει ότι θα υπάρξει αλλαγή της συγκεκριμένης πολιτικής για τα καινούρια μοντέλα της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θα συμβεί αυτό.

Ευτυχώς, ο hardware hacker που βρίσκεται πίσω από το xtc clip, μας δίνει πλέον τη δυνατότητα για ξεκλείδωμα και του Sensation, μετά το Desire S και το HTC Incredible. Οπότε, αν έχει ήδη το Sensation και θέλετε να το κάνετε S-OFF ή δεν μπορείτε να περιμένετε αν και πότε η HTC θα παραμείνει πιστή σε όσα εξήγγειλε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για το ξεκλείδωμα του κινητού σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου